Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miben jobb vagy rosszabb az...

Miben jobb vagy rosszabb az olyan váltó amiben a hátra menethez lekell nyomni a váltókart vagy felhúzni a gyűrűt?

Figyelt kérdés

jún. 3. 13:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Erről jutott eszembe, hogy én csak olyan autot vezettem, amiben vagy:

- lenyomod és egyesbe rakod, vagy

- oldalra és "hatosba" rakod (5 sebességes)

Nem is tudtam, hogy ezeken kivül van más lehetőség is. Aztán egyszer kibéreletem az egyik barkácsáruház teherautóját, mivel ugy parkolt, hogy előrébb kellett gurulni, hogy hátra pakolni tudjunk, beültem, előre mentem, majd kicsit vissza akartam, hogy ne akadályozzuk a forgalmat.

Jah, csak sehogy nem ment a hátramenet :D végül valaki segített, hogy bizony van rajta egy gyűrű, amit fel kell húzni és ugy "1-es". Eléggé belém vésődött :D

jún. 3. 16:52
 12/12 anonim ***** válasza:

5.

Mert rájöttek a gyártók, hogy hülyeséget csináltak azzal, hogy az 1-es mellé tették, aztán később legalább ennyivel különbséget akartak tenni a 2 között.

Teljesen természetellenes a hátramenetet előre fele kapcsolni, annak a 6 mellett lenne a helye, és persze, ha már megy az autó, nem engedné ebbe az állásba tenni, tehát mégcsak gyűrű meg ilyesmi se kéne rá.

jún. 3. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!