Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik minden reggel beállnak a...

Akik minden reggel beállnak a dugóba, nem gondolkoztak el azon, hogy máskor inkább korábban induljanak?

Figyelt kérdés

Vagy csak én vagyok ilyen megszállottan dugó- és araszolásellenes?

Vannak bizonyos útszakaszok bizonyos időintervallumai, amikor araszolás, egyes, fék, egyes, fék, állódugó van. És az autósok alázattal, "ez van" arckifejezéses "bölcsességgel" elfogadva, beletörődve, másik orcát is odatartva kitartóan araszolnak és állnak a sorban. Minden nap, minden héten, minden hónapban, minden évben stb.

Nyilván van az az élethelyzet, amikor nem tud mást tenni, de nem hiszem, hogy mindenkinek. Én pl a rendes induláshoz képest fél órával indulok korábban, akkor simán araszolás és tömzsögölő tozsogás nélkül beérek és inkább kávézgatok, meg eszegetek, vagy a telómat bámulom, minthogy azt az időt a dugóban üljem le, mint egy büntetést és gyilkoljam az autót is.

Nagyon sok éve már úgy tervezem az autós útjaimat, hogy a lehető legjobban minimalizáljam az ilyen agyrém helyzeteket. Azért kérdezem, hogy vajon sokaknak ez eszükbe sem jut? Tehát ha mondjuk 8-ra kell beérnie, akkor a dugót bekalkulálva indul időben, hogy beérjen 8-ra. De lehet, hogy a menetidő sokkal rövidebb lenne, ha negyed vagy fél nyolcra beérne. Sőt az ilyen dugót kerülendő magatartás alapvetően tehermentesítené a dugós időszak forglamának egy részét is.

#dugó #forgalom #sügér #araszolás #araszoló #araszol
máj. 29. 08:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ők már korábban indultak. Pont azért, mert tudják, hogy dugóban is fognak menni. Ha nem indultak volna korábban, akkor is mennének a dugóban, csak akkor már el is késnének mellette.
máj. 29. 19:35
 12/17 anonim ***** válasza:
De az miért jó, hogy 8-kor kezdődik a munka, de már fél 8-kor bent ülsz?
jún. 2. 10:01
 13/17 A kérdező kommentje:

Akkor jó fél órával korábban ülni bent, hogyha ezzel mondjuk le tudod redukálni a bejutási menetidőt jelentősen, ki tudod iktatni a dugós araszolást és folyamatosan haladsz.

Az egész kérdés arra reflektál, hogy sok olyan dolog van a világban, amit az emberek tanult és alkalmazott tehetetlenség által úgy élnek meg, hogy nincs ráhatásuk, pedig van.

Pl évekig jártam egy olyan helyre dolgozni, ahol úgy kb fél 8-ra illett beérni, 24 órás szolgálatok voltak, a váltás 7-8 között zajlott. De 6:15-től már fenn volt mindenki az előző napiból. Én konkrétan fél-háromnegyed 7-re jártam és inkább kávéztam a többiekkel vagy reggeliztem, de így otthonról fél óra volt az út, folyamatos haladással. Hatórás indulással. Sajnos egyszer fél hétkor indultam. Na azt a szopást, állódugó, arasz arasz, egyes fék, egyes fék, arasz, totyogás. Be-nek beértem így is, nem késtem el, de nekem spec az egyórás arasz és a félórás folyamatos haladás között jelentős minőségi különbség mutatkozott. Inkább beértem korábban, de stresszmentesen, nyugodtan, mint épp időben, idegroncsként.

jún. 3. 07:38
 14/17 anonim ***** válasza:

13.

Összefoglalom: azért érdemes a szükségesnél korábban elindulni, hogy a melóhelyen még extra várhassak a munkakezdésre. Kösz, nem.

jún. 3. 13:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Inkább az arasz?
jún. 3. 15:36
 16/17 anonim ***** válasza:

15.

Mi a baj vele, ha még így is később kelhetek?

jún. 3. 19:55
 17/17 A kérdező kommentje:

Egyik agglomerációs település főútjára látok rá éppen. Állnak peckesen a autók, mint egy kimerevített filmkocka, elmegyek szarni, visszatérek, ugyanazok a kcsik állnak, ugyanazokkal az emberekkel. Aztán eszembe jut, milyen hülye is vagyok, hisz itt a példa, így kell JÓL csinálni. :D :D :D

Amúgy személyiségfüggő, de én annyira és olyan szinten utálok a dugóban araszolni, kükönösen, ha naponta kellene, hogy nekem személy szerint inkább egy fél óra kávés ücsörgés, mint hogy kihulljon a hajam a dugóban állástól, mire beérek.

jún. 4. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!