Tud olyat csinálni a klímahűtő, hogy nyomáspróbán jónak tűnik, de 2-3 év alatt szépen lassan engedi el a hűtőközeget?
A klímában van átlag 8 bar nyomás. Ha 2 év alatt elszivárog, akkor az évi 4 bar, havi 0.33 bar, heti 0.0825 bar, napi 0.012 bar, 0.0005 bar óránként.
Egy nyomáspróba 1-3 óra, attól függ mennyire akarsz alapos lenni. 0.0005-0.0015 bar veszteséget a büdös isten sem fogja észrevenni/érzékelni.
De nyilván nem 2-3 év alatt engedi el hanem az utolsó hónapban vagy héten.
De inkább egy nap alatt elengedi ha valahol hiba lesz.
Köszönöm, én is tanultam 19 évig matematikát, talán ment volna hogy órára vetítsem a nyomásesést. De nem ezt kérdeztem!
Feltöltetem a klímát, 2-3 évig jó, utána már nem. Megint feltöltetem, megint eddig jó, utána megint kevés a közeg. Stb.
Van aki látatalanban rávágta, hogy "porózus" a klímahűtő és azt kell cserélni. Valóban elő szokott fordulni ennél a jelenségnél ez a hiba? UV-jelölés sem nagyon mutat semmit, mert olyan minimális a szivárgás. Minen gyári, sehol nem volt még megbontva a rendszer.
Lassu szivargast nehezen szoktak megtalalni, de valahol biztos enged. Nitrogennel egyszerubb amugy, mint uv-vel.
Ha 2-3 evente elengedi, az nagyon nem jo. Nalam 13 eves es meg gyari toltettel megy.
#3 Ha csak erre voltál kíváncsi, akkor minek hoztad fel a nyomáspróbát? Én úgy olvastam, hogy neked az a gondod, hogy nyomáspróbán jó, mégis elszivárog. Ezért hoztam fel a matekot, hogy lásd, hogy egy ilyen mértékű szivárgás még közel sem elég súlyos ahhoz, hogy a nyomáspróba kimutassa.
Hogy mitől és hol ereszt, azt az isten se tudja. Ezen a ponton még általában azt szoktuk javasolni, hogy ne foglalkozzanak vele, pont ezért, mert nem lehet megállapítani, hogy hol szivárog. Lehet valamelyik csőcsatlakozás tömítőgyűrűje, de ebből már kapásból van 6, lehet a kompresszor tömítése, lehet valóban egy porózus gumicső... De mivel nem állapítható meg ebben a fázisban, ezért max úgy oldható meg, hogy komplett csere. Az meg minden alkatrésszel és munkával együtt többszázezer forint. Ilyenkor még több értelme van 2-3 évente rászánni azt a keveset a töltésre. Amíg minimum egy szezont kibír egy töltéssel, addig szard le, csak hogy csúnyán fogalmazzak.
Lenyegteled a matekod, 2 evig hutott nalam is jol aztan mar nem. Visszavittem, ahol eloszor csinaltak, nem talaltak szivargast, fel akartak ujra tolteni, otthagytam oket.
Elvittem mashova es meglett a hiba. Lenyeg, hogy 2 oras nyomasproba kell 20 Bar nitrogennel + szivargaskereso spray. Kimutat mindent, csak sok helyen meg mindig az uv-vel bohockodnak.
Ha totalisan inkompetens vagy a temaban es a hoskori technikakat ismered csak, felesleges idebofognod az okorseget. Attol, hogy nagy mellennyel allitod meg nem lesz igaz.
Szovegertelmezes megy?
A kerdezonek 2-3 evig hut a klima toltes utan, nalam 2 evig hutott. Nagysagrendileg azonos szivargas. Szerinted ezt lehetetlen megtalalni, az en klimasom megoldotta a feladatot. Itt latszik, hogy egy kokler vagy, hiaba elsz ebbol. Az elso helyen nekem is csak ujra akartak tolteni, mondvan nem lehet megtalalni a hibat. Aztan otthagytan oket. Egy tomitetlen rendszert az tolt fel gazzal, aki nem tud szivargast keresni, a toltesben kimerul a kepessege. Meg persze nagyobb a profit is rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!