Hogyan kell lefékezni a gépkocsit, ha menet közben az üzemi fék hatástalanná válik?
A válaszok:
a) Az I. sebességfokozatba kapcsolva, motorfékkel.
b) A legnagyobb sebességfokozatba kapcsolva, motorfékkel.
c) A kézifékkel és motorfékkel.
A kérdés: Mégis hogy fog a motorfék ha nincs sebességben az autó?
"A kérdés: Mégis hogy fog a motorfék ha nincs sebességben az autó?"
Ha nincs sebességben az autó, akkor sehogy. De ki mondta, hogy nincs sebességben az autó?
"hivatalosan a C válasz ami jó"
Józan paraszti ésszel is az a jó.
Az a.) azért nem jó, mert a megszaladó autót szinte biztos, hogy nem tudod menet közben 1-esbe rakni.
A b.) meg azért nem, mert magas fokozatbam gyenge a motorfék.
A c.) azt javasolja, hogy hagyd abban a sebeségben a váltót, ahol van, vedd le a lábad a gázról és segíts rá kézifékkel. Ez a biztos megoldás.
"Amúgy a modern, elektromos kéziféket egyáltalán be lehet kapcsolni menet közben?"
Igen. Mikor először lett ilyen autóm, piros lámpához érve rajta volt az ujjam a gombon és még gurult az autó mikor elbambultam és meghúztam. Azonnal beastuzott az autó. Szerencsére mögöttem nem jött senki. Akkor megtanultam, hoyg erre jobban figyeljek.
Állítólag nagyobb sebességnélezt nem lehet megtenni, de ezek után nem volt kedvem próbálgatni, hogy tényleg így van-e.
A kérdésre visszatérve: megfelelő sebességbe rakva motorfékkel szépen kapcsolgatsz visszafelé. Nyilván nem 100 km/h-nál teszed 1-esbe. Amikor már eléggé lelassult az autó, tehát csak mondjuk lépsben gurusz, biztosan működni fog az elektromos kézifék is, állóra fékezéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!