Ha lemondom a kötelező biztosítást, visszakapom az árát?
Ha vagy ügyfélkapu felhasználó, interneten el lehet intézni az ideiglenes kivonást. Ezt maximum 1 éves idős lehet megtenni, nem tudom, mi a terved később vele, mindenesetre 1-365 nap között mindegy, ugyanannyiba kerül a kivonás. A biztosító innentől kezdve igazából automatikusan vissza fogja adni a pénzt arányosan. Ha sürgős, akkor lehet nekik emailt vagy levelet írni, szerintem nem szükséges.
Itt tudod intézni:
"Pár napja autóbalesetem volt, és a kocsim teljesen üzemképtelen állapotba került."
Ha biztosító fizetett a baleseted kapcsán valakinek, akkor az egész éves díjra jogosult. Akkor is ha többé nem közlekedsz az autóval. Így szokott szólni a biztosítási szerződés. Ennek figyelembevételével kalkulálják a díjakat.
"De nem irta, hogy sajat hibas baleset volt."
Teljesen igazad van. Azért használtam a "H" és "a" betűket a mondandóm elején a 3-as hozzászólásban. :-)
Ok, koszonom a kiegeszitest.
A kerdezo meg nyugodtan igenyelje vissza a befizetett dijat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!