Rosszat tesz egy személyautónak ha általában egy 15-20%-os lejtőn van parkolva?
"Nem is értem mi ez a para még mindig ebben az országban, hogy nem akarnak az emberek kéziféket használni. Arra van, hogy rögzítse az autót. Inkább szórakozik mindenki épekkel, meg padkának kormányzással meg házi praktikákkal egy mozdulat helyett"
A kézifék arra van, hogy rögzítse az autót, csak sajnos bizonyos körülmények között hajlamos rögzíteni az autót még azután is, hogy elvileg már kioldottad és indulnál az utadra. Az ék, meg padkának kormányzott kerék, meg lejtővel ellentétes sebesség biztosan nem fog beragadni.
#11: Igen, 40 éve, és akkor is csak azoknál a lerúgott sz*roknál, amiknél évente egyszer akarja használni valaki a kéziféket.
A büdös életben nem fog beragadni/befagyni a kéziféke senkinek egy normálisan használt autón
Nekem még soha nem volt dobfékes autóm. Tárcsaféknél meg soha nem ragadt, fagyott be a kézifékem az elmúlt 24 évben. Evidens, hogy minden parkolásnál használom. Hiszen ez a funkciója, nem csak dísz az autóban. Ilyen extrém hegyi lejtőnél viszont biztos, ami biztos alapon én is sebességbe raknám és még a padka felé is fordítanám a kereket.
Mielőtt valaki belém köt, nem azért, mert ez a szentírás és így KELL, hanem mert ártani nem ártok vele, tulajdonképpen nem kereül semmibe és ha 0,00001% esély van arra, hogy bármilyen okból pont akkor gallyra megy a kézifék, nincs elég fékhatása, akkor sincs gond. Sík úton a sebességváltóval való kézifék helyettesítést nem alkalmazom.
"A büdös életben nem fog beragadni/befagyni a kéziféke senkinek egy normálisan használt autón"
Oké. Nekem beragadt normális használat mellett. Na azóta nem használom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!