Ha regenerálás közben állítanak le egy autót az miért árt neki?
Többször hallottam már, hogy regenerálás közben nem szabad leállítani az autót mert az nem tesz jót neki. Főként olyan típusoknál hallottam már ezt ahol utóbefecskendezéssel éri el az autó a regenerációt.
De pontosan miért? Tudom hogy így nem tudja befejezni a regenerációt, de azon kívül miért ártalmas még a motorra nézve? Turbóra nézve ártalmas, esetleg hogy megég a motorolaj a magasabb hőmérséklet miatt?
Nem azzal van a baj, ha egyszer leállítod regenerálás közben, hanem azzal, ha sokszor leállítod regenerálás közben.
Ez olyan mint amikor azt mondjuk, hogy a kuplungnak árt, ha leugrasz róla. Árt igen, de egyszer ha megcsinálod nem lesz semmi baja. Ahogy annak se, ha egyszer hidegen kihuzatod a motort. De ha rendszeressé válik, akkor hosszútávon lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!