Bmw e91 es autóban szelepszár szimeringet cserélni motor bontás nélkül?
Értem, hogy nem te találtad ki, de egy másik szerviz esetében tök mindegy, hogy ki mondja. Egy szerviz csak saját maga után tud felelősséget (garanciát) vállalni. Senki sem fog egy komolyabb műveletet elvégezni mások szava alapján, legyen ez akár a te szavad, vagy egy másik szervizé. Hiszen emberek tévedhetnek, más tévedése miatt meg senki sem akar szopni.
Nem tudok, nem vagyok környékbeli. Meg én sem vagyok ennyire mazochista, hogy ilyet vállaljak.
Koma, ha már a szelepszár szimering gatya, ott már régen minden rossz a motorban.
Most épp egy Renault motor van atomjaira szedve a garázsban, teljesen jól ellátják a feladatukat a szimeringek, ellenben jópár dugattyúgyűrű már elkopott, gyűrűzni kell. 340e km van benne, 1.2-es motor.
Bmw-ben 8 évig szelepszár szimeringes volt, hidegen indításkor kicsit füstölt néha, soha semmi baja nem volt, rengeteg km-t belehajtottam pedig.
8év után ki lettek cserélve a szimeringek, és ugyanolyan minden csak nem füstöl.
Úgyhogy, a motor emiatt nem kuka csak mert szelepszár szimeringes.
Ilyet szervizek nem vállalnak. Nekik ez nem szabvány eljárás. Emellett az a hozzáállásuk, hogy ha tönkremnentek a szelepszárszimmeringek, akkor a szelepszárvezetők is kopottak és a szelepszár mozgása tönkre fogja tenni az új szimmeringeket is.
De a tulaj szempontjából nem teljesen értelmetlen a szimmeringcsere, ha a jelek ilyen hibára utalnak. Mert ez annyival egyszerűbb és olcsóbb, mint egy hengerfejfelújítás, hogy akkor is megéri, ha nem múlik el a hiba és mégis nagyjavítás megoldás.
De szelepszárszimmeringcserére szerintem csak kisműhelyes, régimódi szakik vállalkoznak. BMW-s fórumon vagy facebook csoportban kellene érdeklődnöd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!