Az autóban alvás legális?
Szabályos, és nem is zaklatás, de valóban előfordulhat, hogy megkérdezik az autóban alvót, hogy rendben van- e, nincs-e probléma.
Sőt már ez is egyre ritkább, nem foglalkoznak egymással az emberek.
Egyébként még a KRESZ elméleti oktatásnak is része, hogy amennyiben a fáradság legkisebb jelét észleled, sőt már inkább előtte, állj meg, pihenj, akár aludhatsz is az autóban.
Közúti biztonságra pont nem hivatkozhatnak, ha a fáradt gépjárművezető kiáll a forgalomból, és alszik, pihen.
A közúti biztonságot az veszélyezteti, ha nem engedik pihenni.
Lehet elvárás az, hogy menjen szállodába, de mit tudnak tenni azzal akinek pl nincs pénze?
Az autóban alvás bem tömeges jelenség, még Magyarországon sem.
Nem kényelmes, aki teheti, inkább keres jobb megoldást, de pontosan közlekedésbiztonsági szempontból teljesen legális.
Sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy mi van akkor, ha az illető egy italozós este után beül az autóba, nem megy sehova, csak aludni akar, és megjelenik két rendőr...
Olyan esetben inkább ne is a kormány mögé ülj be.
Köszönöm a válaszokat.
Én is úgy gondolom, hogy inkább álljak meg, mintsem balesetet okozni, főleg forgalmas helyen.
5: Ez engem is érdekelne mit csinálnak, ha ittasan alszol a kocsiban... Szerintem minimum bevisznek a rendőrségre, ugyanis ittasan nem tudsz felelősségteljesen gondolkozni, simán elindulhatsz úgy, hogy még van alkohol a vérben, és kis mennyiségű alkohol is rontja a reflexet. Én karácsonykor egy pár korty csokis likőrt ittam, amiben kb alig van alkohol, de nem vezettem utána, mert nem ér annyit, hogy utána esetlegesen a jogosítványomba fájjon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!