Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót érdemes venni,...

Milyen autót érdemes venni, ha leginkább csak hétvégén használnám kiránduló autónak?

Figyelt kérdés

Első autóvásárlás előtt állok, de nem nagyon vagyok otthon az autó témában. Otthon a 90esek években audink volt, utána meg vw passatok, a régebbi meg a legutóbbi is sokáig szolgálta apámat, aki minden nap használta. Nekem a vw golfok tetszenek, de nem tudom, abból is milyet lenne érdemes, motor terén, stb. Sajnos a szüleim már meghaltak, nem nagyon van senki hozzáértő a közelemben, csak személyszállítással foglalkozó alvállalkozónk, aki Suzukit javasolt elsőre.

Szóval igazából a golfok tetszenek, de rugalmas vagyok. A ferdehatu kialakitas viszont előny lenne márkától függetlenül. Leginkább ketten használnánk, esetleg évente néhányszor külföldi utak során ulnenk benne 4-en. Sedanok és kombik nem tetszenek, ki sem használnám. BP - n lakunk, a városban nekem fölösleges, így inkább hétvégi autó lenne. A küllemen kívül egyetlen "extra", amiből nem adnék lejjebb, hogy legyen klímával felszerelt. :D nem bánnám, ha nem fogyasztana 8-10litert, illetve, ha nem kellene vele szervizbe szaladgálni havonta/nem horror árban van a javittatasa.

A keret kb 2-3 millió lenne, amit elsőkörben rászánnék, és jó lenne olyat, amit néhány évig azért szívesen elvezetek, tehát nem feltétlen egy tipik olcsóbb és idősebb első autóban gondolkodom.

El tudnátok látni némi tanáccsal/tippekkel?

márc. 17. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Olyat ami tetszik és ha kell szívesen költesz rá, ha a Golf tetszik vegyél Golfot
márc. 17. 16:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Hétvégi autónak olyat veszünk, ami tetszik, nem pedig olyat, ami jó. Mondhatnám úgy is, hogy napi használósat ésszel veszünk, hétvégi hobbit meg szívvel.

Ami neked tetszik. Mi ebben nem tudunk segíteni.

márc. 17. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:

A felvázolt opciók inkább állapot kérdések, nem pedig típushoz köthető.

Egy megbízható típussal is lehet szervizbe rohangálni, ha az egy nem megfelelően karbantartott autó volt a régi gazdájánál.

Az is döntés kérdése, hogy érdemes-e autót vásárolni csak hétvégi használatra, amire a válasz lehet igen, azzal nincsen gond, de az autó nem befektetés.

Első körben ki kell választani néhány típust, ami tetszik, és azokról információt gyűjteni.. ha Golf, legyen Golf, ne legyen Honda Jazz, ha az nem is tetszős.

márc. 17. 17:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Csakis olyan autót vegyél, amibe beleszerelmesedsz...tetszik a dukkó színe, teszik a formája, kényelmes, és főleg halk...tehát ne dízelt.
márc. 17. 17:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem annyira éri meg, viszont már nagyon vágyom vezetni és sajnos nincs autó, amit vezethetnek, így muszáj vennem. És mivel nagyon szeretek csavarogni, sokszor korlátozva érzem magam, mert fél napba telik valahova elbuszozni/télen fagyoskodni kell 1 órát ha pont elment előtted/szar a csatlakozás, stb-stb. Tavasztól őszig külföldön is szeretek magashegyi túrázni, utazgatni, stb. Ezekhez mind kényelmesebb és gyorsabb az autó. Nyilván nem letszukseglet, viszont hasznos. Így még autóval rendelkező baratokhoz vagyok kötve.. Nem mondom, hogy hétköznap egyáltalán nem használnám, de hogy napi munkába jarashoz nem, az tuti. Az fölösleges üzemanyag, parkolás, dugóban acsorgas lenne csak, így is bent vagyok fél óra alatt.

Szóval tudom, hogy anyagilag nem annyira éri majd ez meg nekem, viszont nagy szabadságot fog adni, amire régóta vágyom. :)

márc. 17. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Igazából én két dolgot tudok általánosságban ajánlani:

Bármit veszel, előtte egy szaki nézze át, nézzen alá, a nyilvánvaló és költséges hibák, mint hogy megette a rozsda, ezzel ki vannak szűrve.

Általában azt szoktam ajánlani, átban kb az adott kínálat kétharmadánál érdemes nézelődni. Ezalatt értem hogy az adott generációs golfból kinézed az adott motorral szereltet hahu-n, és kilistáz belőle 100-at, akkor sorba rendezve (növekvő, ár szerint) olyan 55-80 között fogod megtalálni azt ami nem túlárazott de nem is egy szétrohadt ócskavas. Persze ez sem bombabiztos, de kiindulási alapnak jó lehet.

2-3 millió azért már elég sok lehetőséget eléd rak (kb mindegyikben van klíma:))

Fogyasztani minden tud 10+ litert ha úgy vezeted, de ha nem veszel valami baromnagy motorú autót (értsd: <(=)2000cm3) akkor nemhiszem hogy akkorát csalódnál benne.

Én azt ajánlom, hogy nézz körbe hogy még mi tetszik a kínálatból, lehet lesz nagy szerelem.

márc. 17. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!