Gépjárműadó 2024 - működik még az az sms-ben való csekk kérés, mint 2022-ben?
Küld a NAV mindenkinek csekket? Vagy külön kérni kell? Ha igen, akkor sms-ben vagy telefonon?
Még mielőtt valaki azt írná, hogy guglizzak rá, mindenütt mást írnak.
Csekket szerintem alapból már nem küldenek, kérni kell. Ügyfélszolgálaton szerintem adnak.
Sms-es igénylésről nem tudok. Amúgy az szerintem többe kerül mint egy utalás.
A határozatban a NAV Mobil appot hirdetik most.
Benne volt a határozatban:
"Ha Ön pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett, készpénz-átutalási megbízást (csekket) igényelhet
a NAV Infóvonalán* keresztül (belföldről: 1819, külföldről: +36 (1) 461-1819 hívószám) a 3-as
menüpont választásával.
*A NAV Infóvonalán elérhető általános tájékoztatás, illetve az adózó beazonosítását igénylő
ügyintézési lehetőség is. A beazonosítást igénylő ügyintézési lehetőség használatához ügyfél-azonosító
számmal vagy Részleges Kódú Telefonos Azonosítással (RKTA) kell rendelkeznie. Ha nincs ügyfél-
azonosító száma, akkor azt a TEL jelű nyomtatványon igényelhet, amit a NAV-hoz személyesen vagy
elektronikusan lehet benyújtani. Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem saját ügyében kívánja használni a
beazonosítását igénylő ügyintézési lehetőséget, akkor UJEGYKE adatlap benyújtása is szükséges."
#3: Passz, én kaptam határozatot tavaly, idén még nem.
#4: Hát ha ilyen olcsó az időd, akkor persze érthető.
Van változás, pl. idén már egyben kell fizetni április 11-ig. Számlaszám szerintem nem változott, és ugyanúgy az adószámot kell megadni közleményben.
Ügyfélkapus tárhelyre érkezik (ez is), emailben küldenek róla értesítést. Ha még nem jött semmi, hívd a 1819-et.
8-as: nem tart tovább egy csekket iCsekk applikációban befizetni, mint utalni.
9-es: április 15-ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!