Más se kapta meg a NAV-os gépjárműadó számlát? 3.5 hete kértem sms-ben, de azóta sem kaptam meg.
Pár nap után megkaptam a csekket.
A határozatot az ügyfélkapura küldték.
"Icsekk vagy QR- kódos fizetés a bank appján. Nincs utalási díj, nem lehet hibázni."
Nincs utalási dij?? Azt te csak hiszed! Nem tudom, hogy melyik banknál vagy, és az Erste-nél, és nemrég került bele a mobilpaybe a QR kódos csekkbeolvasás, meg kértek egy e-mail címet is, és minden csekkbefizetéskor jön az igazolás. Na és ki küldi? Nem a bank, hanem a posta, mert az ő címükről jön (kozponti.ertesites@posta.hu).
Eddig ez nem volt, és a bank egyből utalt a csekk tulajdonosának számlájára. Most viszont a QR kóddal minden a postán megy keresztül, aki persze ezt nem teszi ingyen. Szóvá tettem, hogy minek az e-mail, mert nekem arra nincs szükségem,(Meg miért nem modosítható a befizetési dátum?) és a következő választ kaptam:
A QR kódos fizetés a Posta szolgáltatása - így ők határozzák meg a működést. A háttérfolyamat a postahelyi befizetéssel azonos, ezért csak azonnali fizetés lehetséges. Természetesen a Posta a saját folyamatából nem hagyható ki, az e-mail küldés pedig a folyamat része.
Üdvözlettel,
Erste Bank
Szerencsére nem az Erste-nél vagyok. A csekkek nagy részét Icsekkel fizetem. Ott van, amin módosítható a befizetési idő. Meg van olyan QR kód, ami nem tartalmazza, és a csekről szoktam beírni. Sose vont le többet, mint a díj, hiszen kártyás fizetés, nem pedig utalás. Kényelmi díj sincs, ami pl. A Simple parkolásnál van.
Utolsó, a levél 2. Oldalán volt, hogy sms- be és ügyfélkapuval, hogy kell csekket igényelni.
Végül elutaltam ma délután én is. A közleménybe a NAV azt írta, hogy adóazonosító jel kell, de beleírtam a rendszámot és a nevem is, nehogy elkeveredjen, hiszen, ha nincs közlemény, nem tudom, hogy honnan tudják azonosítani, hiszen más számlájáról is utalhatom. (Pl. Férj fizeti a feleségéét is.)
Képzeld, elolvastam én is. De ha el is lehet utalni, akkor mi a lótúrónak sms-ezzek, várjam a postást?! A számla az maga a levél volt, te ezek szerint nem a számlát, hanem a csekket hiányolod!
Én csak az adóazonosítót írtam be a közleményben. Ez mindenkinek egyedi, egyértelműen téged azonosít, nem kell megadni lakcímet, személyi számot, stb... Nekem pl két autóm van. Nem fogom mind a kettőnek felsorolni a rendszámát. A csekkes rendszerben se kaptam két külön rendszámra szóló csekket, hanem egybe számlázták. Az adóazonosító alapján egyértelműen látják, hogy melyik rendszámú autók tartoznak hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!