Motorosok miért nem inkább bringáznak?
Ezen agyaltam ma, (kollégám jutott eszembe szegény 2 éve halt meg motorbalesetben 48 éves volt, 31es úton R.I.P.)😔hogy mi értelme itt ebben a káoszban ami van?
-Vak autósok
-szar balkáni utak
-vadállatok kiugranak
-olajfoltok, alkatrészek az úton stb.
nem is látok öreg motorosokat nagyon
Miért nem sportolnak, vagy bringáznak? A motoron csak ülnek nem is mozognak halál egészségtelen szerintem. Titeket nem féltenek otthon? Csak kérdezem.
Lehet hogy ezért szoktam át egy kemping kerékpárra?
Régen volt motorom és el szokott fogni a kísértés a maximum kihozására. Miután egy éles kanyarnál a szántóföldön landoltam leesés nélkül, elhatároztam hogy a lassan járj és tovább "élsz" közmondást követem. Az őseim is hosszú életűek voltak, miért lennék kivétel.
3-as. Ez a szabadság érzés leginkább egy szűk motoros rétegre igaz,talán a túramotorosok de leginkább csak a chopperesek gondolnak ilyesmire.A többi kategória inkább az adrenalinról szól a jó kis gyorsulgatások,döntögetések,nagy tempók stb stb
Egész egyszerűen a motoron való szabadság nem igaz. Minden féle dolognak 1000x jobban kivan téve egy motoros mint pl egy autós. tehát sokkal kevésbé szabad.
Egy motorosnak kisebb a hatótávja tehát tankolásokat kell kalkulálni,étkezést,inni valóhoz jutást kell kalkulálnia az útjaiba. Ha útközben esik elázik,ha defektet kap nem tud elővenni egy pótkereket. stb stb szóval sokkal kevésbé szabad mint pl egy autós. Csak hát ez a demagóg szöveg már beivódott mindenki fejébe aztán golkodás nélkül tolják.
2#
Én ha kipróbálnám és megfogna a feeling, csak pályára járnék. Talma nem véletlenül csak a Hungaroringre jár ki. Gondolom nem akar meghalni.
5#
Vak autósokat adom igaz. A többi kivédhető.
#4 Látszik, hogy nem motoroztál, így inkább ne kombinálj butaságokat! Motorozás annyiban szabadabb, hogy nem egy dobozban utazol.
Autóra jóval korábban volt jogsim mint nagymotorra, és mikor a tanfolyam után beültem a kocsiba, akkor elsőre igencsak furcsa volt, hogy az oszlopok kitakarják a kilátást. Kissé nyomasztó is volt hirtelen.
Autózás inkább a kötelező utazásról szól, munkába, boltba, rokonokhoz járunk vele,nagy ritkán üdülni. Motorozás meg inkább hobbi kikapcsolódás, akár céltalan csavargás. Tankolnod autóba is kell, nagyobb távon enned is. Az én motoromnak 22 literes tankja van, nem kell minden kúton megállni tankolni
Fiatal koromban sokat bicajoztam, de manapság eleve nem lehet nyugodtan tekerni, mert akkora lett a forgalom, ezen felül a nyaraink is jóval melegebbek, és őszintén kinek van kedve a nyelvét lógatni, akár egy pár kilométeres úton is? Motorral meg jóval messzebbre eljutsz, mert egyre inkább a túrázásról az egész.
Amúgy meg nem lehet ezt elmagyarázni, hanem ki kell próbálni.
#8 Legtöbb motoros baleset azért van, mert az autósok nem figyelnek, mennek mint a vakegér. Sok balesetnél a motoros egyáltalán nem ment gyorsan. Volt olyan fórumtag akibe a lámpánál állva mentek bele Megy a netes agymosás, mert, hogy a motorosok száguldoznak, és, ha a Facebookon megnézel egy ilyen hírt, akkor már láncban nyomja a képedbe ezeket, te meg azt hiszed , hogy ebből van több, közben meg az utakon ugyanúgy rengeteg autós baleset van, több mint motoros, csak az már nem hír.
Ha közeledsz autóval, akkor mit látsz? Egyik autós letolja a másikat, mert ő annyira menni akar, hogy fél méterre beleáll a seggedbe. 110-es úton járok dolgozni, de még ennyivel haladva is csak a buszok, kamionok nem előznek meg, minden más autós siet, és autópályának nézi ezt az utat, simán 150-es tempókkal mennek. De a fejekben mindig az tunkolják, hogy a motorosok száguldoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!