Tudnátok mondani ,ajánlani olyan autókat ,aminek a motorja hidrotökés?pld. a 2003. Suzuki swift.
"... csak tipus szerint lehet utána nézni."
Az alkatrészkereskedők oldalán lehet megnézni, hogy az adott motorhoz kínál-e valamelyik hidrotőkét.
A bmw, opel, ford, vw, használja főleg a hidraulikus szelepemelőt
ezen autóknál kapirgálj
"Viszont a lapkas allitas jobb mert ha elkopik a szelepemelo utanallitasz."
Ebben az utánállításban biztos vagy? Mert én úgy tudom, hogy lapkát kell cserélni más vastagságúra. Amihez nem árt egy lapkakészlet. Valóban van állítható rendszer is. Pl az én Skoda Favoritom az volt jó régen. De szerintem azt nem lapkásnak hívják, hanem inkább csavarosnak.
"De most akkor melyik megy el sokáig úgy több ideig, hogy nem kell belenyúlni? A tőkés vagy a nem tőkés?"
A nem hidrotőkés fajtákat az előírt gyakoriság szerint ellenőrizni kell. Pl. a lapkásat kb. 60 ezrenként, a csavarosat (ha még létezik ilyen) sűrűbben. Mert ezeknél kopások vannak.
A hidrotőkés nem érzékeny a szelepnyitást befolyásoló kopásokra, de ha elromlik, akkor drága. Ellenőrizni nem kell, mert hanggal jelzi, ha baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!