Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tudnátok mondani ,ajánlani...

Tudnátok mondani ,ajánlani olyan autókat ,aminek a motorja hidrotökés?pld. a 2003. Suzuki swift.

Figyelt kérdés
Ami kevesebb karbantartást, után állítást igényel.
2024. márc. 10. 16:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Pont hogy a swift nem hidrotőkés. Altalaban a hondak suzukik lapkasak, mazdak mar nem. Alfa is hidrotokes, nemet autok pl bmw is...
2024. márc. 10. 17:52
 12/23 krwkco ***** válasza:

"... csak tipus szerint lehet utána nézni."

Az alkatrészkereskedők oldalán lehet megnézni, hogy az adott motorhoz kínál-e valamelyik hidrotőkét.

2024. márc. 10. 17:59
 13/23 anonim ***** válasza:

A bmw, opel, ford, vw, használja főleg a hidraulikus szelepemelőt

ezen autóknál kapirgálj

2024. márc. 10. 18:01
 14/23 anonim ***** válasza:
De a gyakori az hogy hidrotőkés egy autó nem? Már mint nagy általában?
2024. márc. 10. 18:02
 15/23 anonim ***** válasza:
Igen. Viszont a lapkas allitas jobb mert ha elkopik a szelepemelo utanaallitasz. De ha a hidrotoke kopik el, addig fog kopogni a motorod mig ki nem csereled a hidrotoket
2024. márc. 10. 19:26
 16/23 krwkco ***** válasza:

"Viszont a lapkas allitas jobb mert ha elkopik a szelepemelo utanallitasz."

Ebben az utánállításban biztos vagy? Mert én úgy tudom, hogy lapkát kell cserélni más vastagságúra. Amihez nem árt egy lapkakészlet. Valóban van állítható rendszer is. Pl az én Skoda Favoritom az volt jó régen. De szerintem azt nem lapkásnak hívják, hanem inkább csavarosnak.

2024. márc. 10. 21:35
 17/23 anonim ***** válasza:
De most akkor melyik megy el sokáig úgy több ideig, hogy nem kell belenyúlni? A tőkés vagy a nem tőkés?
2024. márc. 10. 22:38
 18/23 anonim ***** válasza:
2024. márc. 10. 22:43
 19/23 krwkco ***** válasza:

"De most akkor melyik megy el sokáig úgy több ideig, hogy nem kell belenyúlni? A tőkés vagy a nem tőkés?"

A nem hidrotőkés fajtákat az előírt gyakoriság szerint ellenőrizni kell. Pl. a lapkásat kb. 60 ezrenként, a csavarosat (ha még létezik ilyen) sűrűbben. Mert ezeknél kopások vannak.

A hidrotőkés nem érzékeny a szelepnyitást befolyásoló kopásokra, de ha elromlik, akkor drága. Ellenőrizni nem kell, mert hanggal jelzi, ha baj van.

2024. márc. 10. 22:51
 20/23 anonim ***** válasza:
Értem 19es. De pl ilyen egy átlagos benzines dohc motor?
2024. márc. 10. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!