Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik motort vásároljam meg?

Melyik motort vásároljam meg?

Figyelt kérdés

Jelenleg robogózok, de mindenképp szeretnék egy váltós motort. Pár év múlva szeretném megszerezni a korlátlan jogsit, viszont most napi 14-15 óra munka mellett (vállalkozó vagyok) nincs energiám erre, úgyhogy be kell érnem a B kategória lehetőségeivel. Ezért 50 köbcentis motorokban gondolkozok.

Tudom, hogy egy 50 köbcentis motor határai nagyon le vannak szűkítve, szóval nincsenek is irreális elvárásaim. Amire használnám, az a városon belüli közlekedés, illetve szökőévente egyszer meglátogatnám vele a 30 kilométerre lakó szüleimet, ilyenkor pedig lakott területen kívül is mennék. Egy-egy ilyen hosszabb távú útra mi lenne alkalmasabb? Egy supermoto (aprilia sx50) vagy egy "sport" (aprilia rs50)? Egyáltalán van ennek jelentősége 50 köbcentinél? Ha az utazósebesség valahol 80 km/h környékén lenne, az már kielégítő számomra.

2024. márc. 9. 12:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem rendszám sincs a 125-sön :DDDDD
2024. márc. 9. 20:37
 12/15 A kérdező kommentje:

"Nekem rendszám sincs a 125-sön"

Az első balesetig nincs is ezzel baj. A gond az, hogy én budapesti vagyok, úgyhogy itt hamar végetérne az ilyen jellegű történetem. Többek között ezért nem gondolkoztam eddig endurón, mert a belvárosban (főleg 7. kerület) nem igazán van más az aszfalton kívül.

2024. márc. 9. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

A gyorshajtás egy dolog.

Viszont, ha az 50ccm-es motorod 70-el megy, akkor nincs benne a kötelező fojtas.

Ez így már jármű engedély nélküli átalakítása, arról nem beszélve, hogy rendszám kellene rá, és neked jogosítvány motorra.

Szóval lehet így is, ahogy te akarod, csak ha baj van, akkor nagyobb lesz kicsit, mintha te szabályos volnál...

2024. márc. 9. 21:03
 14/15 A kérdező kommentje:

"ha az 50ccm-es motorod 70-el megy, akkor nincs benne a kötelező fojtas"

Ha ezt a szabályt bárki betartaná és betartatná Magyarországon, akkor senkit nem látnál robogóval 70-80 kilcsivel szaladgálni a városban. Nézd meg az összes futárt. Úgy suhannak el melletted a piros lámpánál 90 kilcsivel nyélgázon keeway robogóval, mint a szar.

2024. márc. 9. 21:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Gilera smt 50 Supermoto

Városban aszfaltgumikkal egész jól lavírozok, pöpec kis vas 70-80ig egész jól gyorsul a kicsike.😀😀

2024. márc. 10. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!