Melyik motort vásároljam meg?
Jelenleg robogózok, de mindenképp szeretnék egy váltós motort. Pár év múlva szeretném megszerezni a korlátlan jogsit, viszont most napi 14-15 óra munka mellett (vállalkozó vagyok) nincs energiám erre, úgyhogy be kell érnem a B kategória lehetőségeivel. Ezért 50 köbcentis motorokban gondolkozok.
Tudom, hogy egy 50 köbcentis motor határai nagyon le vannak szűkítve, szóval nincsenek is irreális elvárásaim. Amire használnám, az a városon belüli közlekedés, illetve szökőévente egyszer meglátogatnám vele a 30 kilométerre lakó szüleimet, ilyenkor pedig lakott területen kívül is mennék. Egy-egy ilyen hosszabb távú útra mi lenne alkalmasabb? Egy supermoto (aprilia sx50) vagy egy "sport" (aprilia rs50)? Egyáltalán van ennek jelentősége 50 köbcentinél? Ha az utazósebesség valahol 80 km/h környékén lenne, az már kielégítő számomra.
Én endurot javasolnék (terep gumis). Ha már gyenge az összes ezek legalább azzal kompenzálják hogy bárhova tudsz vele menni. Ilyen sebességnél a cross gumi is abszolút biztonságos.
Az utazó sebesség relatív kifejezés, ezek végsebességre mennek 80-90 körül, ebből vond le ami neked hasznos.
Típusra am6 vagy d50b blokkosak a legjobbak. Pl aprilia, derbi, rieju, motorhispania, yamaha, stb.
Köszönöm!
Szerinted egy 30-40 kilométeres távolság nagyon megerőltető egy ilyen kis gépnek? Tényleg nem gyakran fordulna elő vele ilyesmi, de mégis.
Teljesen jól írja 3-mas, ezek ennyit mennek, kivéve ha találsz olyat amin 70-es vagy 80-as henger van, de úgy néz ki mint egy 50-es. Baja nem lesz ha nem nyélgázon járatod. Amúgy a 125-ös aprilian nekem is terep gumi van. Biztonságos és azért lehet dönteni is, de nyilván nem fogod annyira mint egy gyorsaságit, de mondom egy enduro kényelmes és bárhova elvisz.
Mindenképp el fogok gondolkodni az endurón is.
Ami még szóba jött, az egy yamaha tzr50 volt. Ti melyiket vennétek? A yamahát, vagy egy aprilia rs50-et?
50ccm-es motorral 40km/h a maximális sebesség amivel mehetsz.
A kérdés így eléggé értelmetlen.
"50ccm-es motorral 40km/h a maximális sebesség"
Gépjárművel pedig lakott területen kívül 90 km/h, úgyhogy ezt hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!