Nulla tapasztalattal mennyibe kerülne manapság belevágni
a motorozás világába?
Figyelt kérdés
Tehát, 25 éves vagyok, nincs még semmilyen tapasztalatom és jogsim sem, értelemszerűen így már A korlátlant tehetnék. Érdekelne, hogy maga a jogsi pl. mennyibe lenne, ha elsőre sikerülne minden. Továbbá sisak, ruházat, gondolom ez már kell eleve a tanfolyamra is, nem adnak felszerelést. És ha mindez megvan, szeretnék majd venni egy kb. 200-250-es kezdőmotort, ami nem okoz nagy meglepetéseket, de normálisan lehet vele tartani közutakon a forgalom tempóját, mondjuk egy Honda CBF250-re vagy Yamaha YBR 250-re gondoltam. Illetve van még valami ami szükséges, de nem kalkuláltam? Kb. mindennel együtt mennyiből jönne ki a dolog? Majd most kezdek el pénzt gyűjteni, ha minden jól megy, és érdekelne, hogy akkor kb. mennyit kell spórolnom, hogy bele tudjak vágni.
#21 Mert pl. egy jól tartott huszonpár éves Hornet egyáltalán nem csotrogány, viszont az is hülye, aki kifizet érte 1,2-1,5 millió forintot.
febr. 20. 12:30
23/50 anonim válasza:
#22: Miért, mennyit ér reálisan egy 25 éves Hornet?
febr. 20. 13:01
24/50 anonim válasza:
#23 Hát, a még nem fordított villás PC34 7-8-900 ezret max. Ráadásul úgyis olyan a km állás hogy hamarosan nagyszerviz ideje van. A röhej az, hogy a 30 éves agyonbarkácsolt CB500-akat is simán képesek 650-800 között hirdetni, amivel be is ugratják azt, aki megijed a 95 lóerőtől, ezért vesz egy szintén csak korlátlannal vezethető, régebbi, valószínűleg többet ácsolt, sornégy helyett sorkettes motort, amit pár év múlva ő is el fog úgyis adni. Na, az még rosszabb vétel, mint egy 1 milliós régi Hornet. Ezért mondom, hogy érteni kell a piacot, és picit utánajárni a kiszemelt típusoknak. Én például azért vettem régi Hornetet, mert 1. volt jó vétel 2. körlámpás motort akartam, de azért sajnálom, hogy ABS pl. nincs benne. C'est la vie.
febr. 20. 13:13
25/50 anonim válasza:
#24: És ha "értesz hozzá" akkor olcsóbban odaadják az eladók?
febr. 20. 13:26
26/50 anonim válasza:
#25 Nem, hanem ha picit is ismered a piacot, mert mondjuk jogsi elkezdésétől a megszerzéséig figyeled, akkor rájössz, hogy melyik hirdetéssel akar valaki átkúrni, és mit érdemes megvenni. És akkor nem jársz úgy, mint a #18-as válaszoló, akinek évek óta van jogsija, de még nincs motorja, mert teljesen világtalan ahhoz, hogy mit akar venni és mennyit érdemes érte adni.
febr. 20. 13:36
27/50 anonim válasza:
18as vagyok.
Hornet nem tetszett soha sem, karbisat amúgy sem vennék.
Ami nekem bejön esetleg az mt07 kezdésnek de annak is újonnan 1,7M volt az ára most meg 2M alatt nem lehet kapni. Egy 9-10 éves motor? Mi van??? Majd ha emberi áron magyar fizuhoz mértem lesznek motorok akkor biztos veszek egyet, addig semmikép.
febr. 20. 15:27
28/50 anonim válasza:
"Hornet nem tetszett soha sem, karbisat amúgy sem vennék" - milyen kár hogy a Hornetet 2013-ig gyártották, és 2007-től injektoros. :D :D
Mondom, érteni kéne hozzá. Mellesleg a japán motorok között (azt leszámítva, hogy a Honda a robogópiacon alig van jelen, és a Suzuki Burgman viszi a prímet) a Honda magasan az első, a többi mögötte kullog. Amit a Honda azért hagy, mert így legalább versenyt teremt saját magának, és innovációra ösztönzi a saját mérnökeit. Nézd meg bármelyik ezredfordulós sornégyes japán motort, van a Yamahának, Suzukinak, Kawasakinak is, de műszakilag a Honda mindegyiket veri.
febr. 20. 16:00
29/50 anonim válasza:
De most őszintén, kit érdekelnek az ezredfordulós motorok 2024-ben...?
febr. 20. 16:02
30/50 anonim válasza:
#29 Hát, ezek szerint téged nem. Akkor ne szólj bele. Van, akit árfekvés, van, akit dizájn, van, akit fenntarthatóság miatt érdekelHET. Az egy dolog, hogy mindenki magából indul ki, az viszont súlyos probléma, ha valaki a saját buborékán nem lát túl, főleg, ha az a buborék ennyire szűk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!