Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nulla tapasztalattal mennyibe...

Nulla tapasztalattal mennyibe kerülne manapság belevágni a motorozás világába?

Figyelt kérdés
Tehát, 25 éves vagyok, nincs még semmilyen tapasztalatom és jogsim sem, értelemszerűen így már A korlátlant tehetnék. Érdekelne, hogy maga a jogsi pl. mennyibe lenne, ha elsőre sikerülne minden. Továbbá sisak, ruházat, gondolom ez már kell eleve a tanfolyamra is, nem adnak felszerelést. És ha mindez megvan, szeretnék majd venni egy kb. 200-250-es kezdőmotort, ami nem okoz nagy meglepetéseket, de normálisan lehet vele tartani közutakon a forgalom tempóját, mondjuk egy Honda CBF250-re vagy Yamaha YBR 250-re gondoltam. Illetve van még valami ami szükséges, de nem kalkuláltam? Kb. mindennel együtt mennyiből jönne ki a dolog? Majd most kezdek el pénzt gyűjteni, ha minden jól megy, és érdekelne, hogy akkor kb. mennyit kell spórolnom, hogy bele tudjak vágni.

2024. febr. 19. 13:13
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
Barhol kapsz bőven 200 alatt nagyon jó sisakokat.
2024. febr. 19. 16:13
 12/50 anonim ***** válasza:
#11 Tehát rajtad sem volt még nagyon jó sisak. Próbálj ki egyszer egyet, te sem fogod alább adni.
2024. febr. 19. 16:21
 13/50 anonim ***** válasza:

Ez egy drága buli.

Most szeretném én is letenni az A2-őt, és venni egy motort, de brutális árak vannak.

A jogsi alsó hangon 200e körül van, ha beleveszek pár pót órát, akkor 250.

Amilyen mocit szeretnék, az lehet, hogy kicsi lesz nekem méretben. Amire nekem kellene, arra elég egy 250-es is, de ahogy nézem az árakat, lehet, hogy a 400-as Burgman lesz a befutó. Ha megveszem a bukót és egy nyári szettet, összesen 900e körül fog megállni.

Sajnos ha alább adnám, és a B kategóriám mellé csinálnék egy A1-es jogsit, akkor se jönne ki sokkal kevesebből, mert azok a 125-ös motorok, amik mennek is, arany árban mozognak.

2024. febr. 19. 20:07
 14/50 anonim ***** válasza:
Vágj bele, a motorozás a legjobb dolog az életemben, amibe valaha belekezdtem. Ezen a szinten még nem kerül olyan sokba, de be kell látni, hogy erre a hobbira/közlekedési formára érzékelhető mennyiségű pénzt kell áldozni. Én olyan 1,5millió forinttal számolnék. Lehet, hogy kijössz ennél kevesebből is, de nem sokkal. A motorozás olyan, hogy nem érdemes rajta spórolni. Ha a motoron spórolnál, akkor valszeg nem fogod élvezni, sok bosszúságot okoz ha sokat kell szervizbe menni, nem is olcsó. Ha meg a felszerelésen spórolsz, akkor valszeg kényelmetlen lesz, nem fogod jól érezni magad a motoron, ami nagyon fontos, mert a motoron nem krupliszsákként ülünk, hanem sokat mozgunk. Ha meg egyáltalán nem veszel felszerelést és esel, márpedig esni fogsz, akkor komolyabban megsérülhetsz. A jogsin akkor spórolsz, ha minden vizsgád elsőre megvan. Számoljunk 350ezerrel. A motor legyen a CBF250, 650ezer a motor plusz 50ezerből kb. a neveden van összes okmánnyal, biztosítással. Sisakból, kabátból, nadrágból, cipő/csizmából érdemes 50ezer felett vásárolni, számoljunk átlag 80ezer/db-al, és szükséged lesz legalább két darab kesztyűre, egy nyári meg egy ősz/tavasz, 15ezer/db. A felszerelés 350.000Ft, fele ennyiből is lehet teljes felszerelésbe öltözni, de nagyjából ennyibe fog kerülni, ha számodra kényelmes és gondosan válogatott felszerelést fogsz hordani. Biszbaszokkal még nem foglalkoztunk. Fogod egy idő után igényelni a téli és a nyári aláöltözőt, esetleg fuldugót, többféle motoros maszkot, legyen doboz a motoron, legyen lekötözhető táskád, legyen telefontartó stb. Ezekkel most nem számolunk és még a motort szervizbe sem vitted. Tehát 350+700+350, a 1,5milliós keretből még van 100ezer forintod, az elég egy ilyen kis motornál egy tisztességes szervizre, vagy ha nem nagyon kell rajta mit javítani, esetleg egy pár gumi beleférhet. Én 2009 óta motorozom, olcsón kezdtem én is, de idővel rájöttem, hogy minden forintot megérnek a minőségi, drágább cuccok. Ez nem egy elrettentő írás, ez nagyjából a valóság, és mivel nem egybe kell kicsengetned a 1,5milliót, ez egyáltalán nem egy elérhetetlen hobbi vagy közlekedési forma ezen a szinten. Ráadásul amit leírtam, egy ideális hozzállás lenne az öltözködés terén, de persze lehet úgy is csinálni, hogy veszel egy Lidl-s sisakot meg olcsó kesztyűt és máris spóroltál 300ezer forintot, de hamar rájön az ember, hogy nem éri meg :)
2024. febr. 19. 23:11
 15/50 anonim ***** válasza:
0%
#12: Te kis hazug getszi.
2024. febr. 19. 23:25
 16/50 b1812567 ***** válasza:
100%

Simán kapsz 200 alatt jó sisakot. Shoei-t is.

Év vége felé, akcióban még olcsóbban lehet motoros cuccokat kapni.

De sisak kivételével használtan is érdemes nézelődni.

Sisakot mondjuk nem vennék használtan, biztonsági okból sem.

2024. febr. 20. 00:05
 17/50 anonim ***** válasza:
14es mennyi idős vagy?
2024. febr. 20. 10:38
 18/50 anonim ***** válasza:
Én motoroznék szívesen, A korlátlan jogsim megvan 7 éve, de motorom soha nem volt. Nincs szívem kiadni 1-1,5 milliót 20-25 éves öreg fostaligákra, vicc amilyen áron árulják ezeket a lepukkant szarokat. Ez az egy ami visszatart a motorozástól. + a sok vakegér autós meg a másik fele.
2024. febr. 20. 10:44
 19/50 anonim ***** válasza:
#18: Lehet venni garanciális motorokat újonnan, nem kell 25 éves lepukkant szarokat venni.
2024. febr. 20. 11:17
 20/50 anonim ***** válasza:
#18 Attól, hogy 20-25 éves, nem lesz lepukkant szar, másrészt nem is kerülnek ennyibe. Csak ugye érteni kéne hozzá.
2024. febr. 20. 11:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!