Akik nem tudják az alapokat sem megcsinálni az autón otthon, azok hogy tudják kifizetni az autó fenntartását?
1. Azért sokan keresnek ennél jobban
2. Akik nem, azok gyakran a legalapvetőbb karbantartást sem végzik el, mint olajcsere, vagy gumicsere. A műszakin kenőpénzzel átnyomják az autót. Ideig óráig megy. Ha már nagyon nem, akkor beadják a megoldja okosba Pista bácsihoz, aki vagy életre tudja kelteni, vagy nem. Ha nem, akkor vesznek egy új autót "milyen megbízható autót vegyek 500-ból automata váltóval" jeligére. Amivel aztán az egész szopáshullám kezdődik előről.
Kettőstömegű/kuplungcsere pont jó példa... Vagyis ez is az irreálisan magas munkadíjra.
Normál autónál 2 óra se a csere egy műhelyben.
Bár vicces tud még lenni a lengescsillapito is.
Darabja mondjuk 20e a beepites meg 40e... Közben fél óra alatt meg van (1 óra ha közben tart egy recskaszünetet).
Oké, nekik is meg kell valamiből élni de valahol rettenetes lehúzások mennek.
Itt nálunk faluhelyen van egy szerelő, baromi ügyes, gyors és olcsó... Csak sajnos nagyon hosszú a várólista.
Példa: hátsó főtengely szimering elfosta magát télen.
Hát fagyban nem fogok alatta feküdni, váltót, kettestomegut, kuplungot leszedni.
Felhivtam környéken 2 szervizt: mondom szimeringet viszem, mennyibe kerül?
Egyik 70et, másik 100at mondott.
Felhivtam az itteni olcsót, 25ért megcsinalta. Oké várnom kellett rá 3 hetet de addig hasznaltam fatel kocsiját.
Keresek annyit, hogy egy autót fenn tudjak tartani. Havi nettó 700 ezerből kiköhögöm valahogy. :D
Egyébként valóban nagyon lehúzós a legtöbb szerviz, meg kell találni a megfelelő szakembereket.
De ideiglenes állapot, mert vagy teret nyernek az elektromos autók, vagy még jobban megsarcolják az autózást, és marad a tömegközlekedés/home office.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!