Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet erősebb búgása a...

Mitől lehet erősebb búgása a dízelnek?

Figyelt kérdés
Kintről alapból szép hangja van, az utastérből viszont néha alapjáraton hangosabb búgást hallani. Mint mikor alacsony fordulaton lepadlózzák a dízelt akkor hallani ilyen mély frekvenciájú természetes búgást. Ugyanezt hallani a beltérben csak alapjáraton. Alapjárat megfelelő fordulatszámon áll mint a szög, füstölni nem füstöl sem alapjáraton sem menet közben, fogyasztás nem nőtt meg és a teljes ereje megvan. Mint említettem ez csak a beltérben hallatszik, kint nem ott szép hangja van. Lehet hogy inkább valami a karosszériánál van ami rezonál esetleg motortartóbak?

2024. febr. 14. 19:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért a búgást és a rezgést nehéz összetéveszteni. A búgás valamilyen csapágyra utal, pl. nyelestengely csapágy a váltóban.
2024. febr. 14. 20:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom leírni milyen hang. Mint mondom, mikor egy dízelt lepadlóznak akkor van az a természetes mély morgás-búgás vagy minek nevezzem.
2024. febr. 14. 20:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
#2 Most hogy mondod, simán lehet még kettőstömegű lendkerék, ha egyáltalán van benne. Az azért fájni fog, készítheted a bukszát.
2024. febr. 14. 20:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Automata így minden olyan kizárva. Annál is inkább mert tavaly lett átnézve.
2024. febr. 14. 20:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 400 ezernél kezdtem el hallani ilyen bugásra, kb régi ikaruszokra jellwmző hangot. Betudtam a kopasnak, 467 ezernél is ok.
2024. febr. 14. 20:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Üresben gáz nyomkodásnál erősödik a hang?
2024. febr. 14. 20:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem, gázadásra elmúlik. Csak alapjáraton hallani (ha hallani) és csak bentről. Felnyitottam a motorháztetőt és belenéztem de ott nem hallani.
2024. febr. 14. 20:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Most olvasom neten hogy bak elvileg okozhat ilyet és eleinte alapjáraton jön elő esetleg remegéssel együtt.
2024. febr. 14. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki, hogy valaki nyomkodja a gázt üresben, te meg nézed, hogy megmozdul-e a motor nagyon. Ebből eldönthető, hogy jó-e a motortartó bak. A váltótartó bakot nem tudom hogy kell ellenőrizni, de a google a barátod.
2024. febr. 14. 20:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy mennyire normális egy sornégy motor mozgása jó bakok esetén? Alapjáraton járva bólogat pár milit talán egy centit azért nem.
2024. febr. 14. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!