Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízelnel és benzinnel hogy...

Dízelnel és benzinnel hogy van ez?

Figyelt kérdés
Jól értem,hogy a benzinnel van az injektor, vagyis az injektalo, befecskendezo. Benzinnel is van porlasztó,az a karburátor. A dízellel viszont csak porlasztó van,nincs befecskendezo,jól sejtem?
2023. júl. 10. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
66%

A benzinmotor mennyiségszabályozással működik: hellyel-közzel állandó arányú benzin-levegő keverékből szív be annyit, amennyi éppen kell neki, majd ezt meggyújtja egy jól időzített szikra. Ezért az üzemanyagot a beáramló levegő segítségével lehet porlasztani, erre szolgál a karburátor. Csak éppen közúti járműveknél már kiment a divatból, mert a befecskendező olcsó lett és jobban teljesíti a mai elvárásokat.

A dízelmotor minőségszabályzással működik: beszív annyi tiszta levegőt, amennyit éppen sikerül neki és ebbe csak annyi üzemanyagot kell bejuttatni, amennyire éppen szüksége van az adott üzemállapotban. Ha jóval több levegő van a hengerben, mint amennyi kell, légfelesleggel működik a motor, ha jóval kevesebb, kormol. Viszont mivel pontos mennyiségű üzemanyagot kell bejuttatni adott időpontban, hogy a sűrítés során felmelegedő levegőben pont jókor jöjjön létre az öngyulladás, csak befecskendezővel működnek jól.

2023. júl. 10. 22:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Na és akkor miben van porlasztó? Mert nem csak a karbi a porlasztó😀 a dízelnel van porlasztó én így tudom,az inejktort hívják befecskendezonek,mert injektal,azaz befecskendez.
2023. júl. 10. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
A dizelnél főleg van porlasztó, injektor.
2023. júl. 11. 07:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Az injektor nen porlasztó. Én meg még abba reménykedtem,hogy majd itt segítenek 😀
2023. júl. 11. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!