Kisebb emelkedőn hogyan találjam meg a fogáspontot?
Figyelt kérdés
Kis emelkedő, alapjárattal már nem tudna elindulni. Ha jól tudom 1.6 motor. Honnan érezzem hogy hol fog, és mikor engedtem túl? Illetve mi lehet a lefulladás oka? Mások olyan szépen elindulnak, nekem miért nem megy sokszor? /Tanulófebr. 14. 17:59
11/12 A kérdező kommentje:
Mert sokszor parázok hogy lefulladok vele, próbálom emelkedőn óvatosan engedni, de nem tudom hogy pontosan mit kell ott figyelni ha nem mozdul meg. Ha már picit feszül, remeg az autó az a helyes? Vagy ha nagyon rezonál már az utastér? Mielőtt gázt adnék és elengedném a féket, hogyan bizonyosodjak meg arról hogy nem engedtem túl a kuplungot. Na erre vagyok kíváncsi :)
febr. 15. 20:14
12/12 anonim válasza:
Fogáspont ott van, aminek az elérésekor hallod a motor zümmögsén, vagy ha van fordulatszámmérő, azon is látod, hogy hirtelen elkezd csökkenni a fordulatszám. Ha elég lassan emeled a kuplungot, amikor ezt eléred, még nem fulladtál le. Amikor "nagyon remeg", már rég gázt kéne adni. Amúgy nem értem, miért FÉLSZ a lefulladástól ennyire. Lefulladsz, és akkor mi van? Rátaposol a fékre, benyomod a kuplungot, újra beindítod és megpróbálod újra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!