Elektromos auto tulajok, mi a velemenyetek arrol, hogy a Mazda 6e-nel a hatotavot 479 km-ben adjak meg. Ez kb. mennyire realis?
Mi lehet egy ekkora hatotavu kocsi tenyleges tavja?
Alapvetoen Becs-Hatvan kozott hasznalnam, szerintetek otthoni toltessel vegig tudok menni 145-tel a palyan, plusz a tobbi helyen, a tobbi sebessegkorlatot betartva?
Jó időjárás mellett 130-ra törekedve 350km környéki hatótávot gondolok reálisnak tehát éppen megcsinálható, télen fűtéssel garantáltan nem tudod megcsinálni töltés nélkül.
Persze a nyári 350km-es hatótáv is feltételezi hogy nem sikerült váratlanul rosszul az autó.
Jó időjárás: nincs nagy szembeszél, nem szakad az eső és nincs nagyon hideg (+10-től felfelé)
Tekergetni kell fel-le hogy a wltp és a valós autópályás hatótáv közötti arányokat méregethesd, de a szedánok a wltp kb 2/3-át tudják autópályán ha nincs rossz idő: [link]
ah, ertem. Az ioniq 6 volt a masik amit nezunk.
Amugy nekem nem vilagos - nem vagyok muszaki ezen a teren - hogy miert nem szamit a legellenallas? Latok boszme nagy kocka elektromos jarmuveket, pl. vw busz, meg a sok elektromos terepjaro, aminek tok nagy lehet a legellenallasa, es megis 150nel teper autopalyan. Hogy nem merulnek ezek le?
Valoszinuleg majd kitesztelem a fogyasztast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!