Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 6 éves dízel autóban...

Egy 6 éves dízel autóban tényleg extrém sok(!!!) km-nek számít az 55.000-es óraállá?

Figyelt kérdés

Első tulaj vagyok, új kora óta én használom. Nem városi futkosásra. Hanem kb havonta van egy hosszabb autópályás utam, utána majdnem végig a garázsban áll.

A szerelőmmel pont szóba került és szerint ez nagyon magas futás az autó korához képest. Egy ismerősömtől kérdeztem, ő is azt mondta, hogy egy viszonylag fiatal autóban ő is sokallaná.

Én vagyok ennyire eltévedve?! Nézem az eladó autókat és nem ritka, hogy 6 éves benzinesekben is ennek a többszöröse van. Sőt, döntően ilyet látok.

febr. 12. 17:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Inkább átlag alatti.
febr. 13. 07:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
6 éves dízelekben jellemzően 150-200 már benne szokott lenni. Nem értem mi a francról beszél a “szakember”
febr. 13. 07:42
 13/19 anonim ***** válasza:
Sokan azért vesznek dízelt, hogy nagy távolságokat futva kimennek a világból. Tötymörgésre teljesen nem valók.
máj. 29. 09:42
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Sokan még is városba kínozzák ezeket az agyon folytott dízeleket.
máj. 29. 09:56
 15/19 A kérdező kommentje:

"Sokan azért vesznek dízelt, hogy nagy távolságokat futva kimennek a világból. Tötymörgésre teljesen nem valók."

Természetesen nem városban, 2 km-re használom. Én egy szóval nem írtam ilyet! 90%-ban autópályán közlekedek vele, több száz km-es távokat. Csak nem napi munkába járásra használom, nem ingázok vele. Napi futkosásra van másik autóm. Ezért is megoszlik a futásteljesítmény közöttük. De nem ritka, hogy jó időben biciklivel megyek munkába, két autó meg a garázsban áll.

"Válts szerelőt."

Megtenném, ha lenne a környéken aki lelkiismeretesen dolgozik. Az se érdekelne ha nem a legolcsóbb, csak ne csináljon több kárt mint hasznot és ne találomra az én bankszámlám terhére cserélgessen hibátlan alkatrészeket. Akikkel eddig kísérleteztem, beleértve a helyi márkaszervizt, nagy független szervizt és kis út menti "sufnit" is, eddig mind befürödtem.

máj. 30. 08:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Tudod itt már kezd érdekessé válni a dolog: Neked eddig egy válasz sem felelt meg, ez egy dolog és ahogyan írod, egy szerelő sincs aki értene az autódhoz, és helyi szerviz is hülye hozzá, sőt a márkaszerviz sem hozzáértő.

Félek hogy nehezen oldódik meg a problémád.

máj. 30. 08:35
 17/19 A kérdező kommentje:
Ezt most kicsit nem értem... Problémám? Ez egy szimpla kérdés volt, a véleményekre voltam kíváncsi. Ezek szerint van valami problémám, csak nem tudok róla... érdekes meglátás.
máj. 30. 08:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Vedd úgy hogy nem mondtam semmit, nem is fogok többet. Max olvasd el mit írtál ma 08.28-kor.
máj. 30. 10:57
 19/19 A kérdező kommentje:

Az, hogy nem városba futkosásra rendeltem annak idején egy Euro6-os dízel autót, nem értem továbbra sem miért lenne a problémám.

Az pedig, hogy más normálisan dolgozó szerelőt nem ismerek, csak olyat, aki szerint ez sok kilóméter... hát valahogy csak túlélem, ezt a hatalmas gondot! ;)

Rendben, úgy veszem.

máj. 30. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!