Egy 6 éves dízel autóban tényleg extrém sok(!!!) km-nek számít az 55.000-es óraállá?
Első tulaj vagyok, új kora óta én használom. Nem városi futkosásra. Hanem kb havonta van egy hosszabb autópályás utam, utána majdnem végig a garázsban áll.
A szerelőmmel pont szóba került és szerint ez nagyon magas futás az autó korához képest. Egy ismerősömtől kérdeztem, ő is azt mondta, hogy egy viszonylag fiatal autóban ő is sokallaná.
Én vagyok ennyire eltévedve?! Nézem az eladó autókat és nem ritka, hogy 6 éves benzinesekben is ennek a többszöröse van. Sőt, döntően ilyet látok.
"Sokan azért vesznek dízelt, hogy nagy távolságokat futva kimennek a világból. Tötymörgésre teljesen nem valók."
Természetesen nem városban, 2 km-re használom. Én egy szóval nem írtam ilyet! 90%-ban autópályán közlekedek vele, több száz km-es távokat. Csak nem napi munkába járásra használom, nem ingázok vele. Napi futkosásra van másik autóm. Ezért is megoszlik a futásteljesítmény közöttük. De nem ritka, hogy jó időben biciklivel megyek munkába, két autó meg a garázsban áll.
"Válts szerelőt."
Megtenném, ha lenne a környéken aki lelkiismeretesen dolgozik. Az se érdekelne ha nem a legolcsóbb, csak ne csináljon több kárt mint hasznot és ne találomra az én bankszámlám terhére cserélgessen hibátlan alkatrészeket. Akikkel eddig kísérleteztem, beleértve a helyi márkaszervizt, nagy független szervizt és kis út menti "sufnit" is, eddig mind befürödtem.
Tudod itt már kezd érdekessé válni a dolog: Neked eddig egy válasz sem felelt meg, ez egy dolog és ahogyan írod, egy szerelő sincs aki értene az autódhoz, és helyi szerviz is hülye hozzá, sőt a márkaszerviz sem hozzáértő.
Félek hogy nehezen oldódik meg a problémád.
Az, hogy nem városba futkosásra rendeltem annak idején egy Euro6-os dízel autót, nem értem továbbra sem miért lenne a problémám.
Az pedig, hogy más normálisan dolgozó szerelőt nem ismerek, csak olyat, aki szerint ez sok kilóméter... hát valahogy csak túlélem, ezt a hatalmas gondot! ;)
Rendben, úgy veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!