Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyerhetek ebben az ügyben?

Nyerhetek ebben az ügyben?

Figyelt kérdés

Vettem egy autot, 2,2millioert, az adásvételére csak 1,5 millio lett feltuntetve. 800Km mentem vele, kulfoldon lerobbantam ejszaka az autópálya kozepen, trailer vitt le egy szervizbe, ahol megállapították, fém forgacs szetszedte a magas nyomású szivattyut az üzemanyag tartályba. Teljes cseres az egesz, 1500-2000 EUR megcsinalni. Azt mondtak, benzint tankolhattak a dízeles autoba. Ez rejtett hibának minősül, ha jol tudom. Jol tudom? Prémiumot dízelt nyomtam bele egybol…Ha kivizsgaltatom szakértővel, illetve utána megyek ennek a dolognak, az elozo tulajt terheli a szervizelese? Az elozo tulajjal beszeltem, kinevetett, amikor elmondtam neki, hogy ha nem tudunk megegyezni esetleg jofejsegbol egy 20-80% résznek, akkor bizony kivizsgaltatom, vallalom az anyagiakat, viszont ha nekem adnak igazat, minden atterhelodik ra. (Ügyvéd, szakértő kivizsgaltatasa, haza trailerezes vissza Magyarországra, illetve meg a szervizelese az autónak is..sot igy maradnom kellett szallason, arrol is kertem szamlat, a hazajutasomrol is tomegkozlekedessel.)

Egyebkent 3 markaszervizzel beszeltem, mind 3 azt mondta rejtett hibának minosul.

Erdemes bele menni ebbe a dologba? Miket erdemes figyelembe venni?

2024. febr. 10. 14:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%

Kamu. Magas nyomasu szivattyu nincs a tankban, csak kisnyomasu. Mitol lenne 2000E egy tankszivattyu? Ebayen maximum 200 euro, 20 perc alatt ki lehet cserelni. Nem fogod tudni bizonyitani, hogy valaki elozoleg benzint tankolt. Hogyan?

Ezt benyelted, gondolom simliskedni akartal, nem nezetted at szakmuhellyel, hanem okosba ment a buli, lasd az elso mondatodat.

Tanulopenz.

2024. febr. 10. 14:50
 2/21 A kérdező kommentje:

Illetve o mondhatja azt, hogy akkor visszaveszi az autot? Köteles vagyok vissza adni? Ugy is bukok 700.000Ft… Egyebkent erdekes, kb pont ez a szervizeles árával kevesebbet kert, hogy írjunk ra..Es igy is kicsereltettem benne mar mindent.

Illetve egyebkent autot is bérelnem kell addig, ezt is szamlara kerem, amit ha nekem adnak igazat, ugyanugy az elozo tulajt fogja terhelni.

2024. febr. 10. 14:54
 3/21 anonim ***** válasza:
Barmi baja lesz a kocsidnak, azt a volt tulajjal akarod kifizettetni? Meddig?
2024. febr. 10. 14:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

800km-t mentél vele, hogyan bizonyítod, hogy te nem tankoltál benzint? Ráadásul ezer meg egy dolog megölheti, magától is tönkremehet extra "segítség" nélkül is, bármelyik pillanatban, akár előjel nélkül is.

Szóval nem csak hogy bizonyítani nem lehet semmit, de már maga a gyanúsítás is erős és megalapozatlan.

2024. febr. 10. 14:57
 5/21 A kérdező kommentje:
Nekem mi jo származna abbol, ha jofejsegbol azt mondom menjen ra a 1,5misi, kevesebb adózás..lehet rosszul forditottam le, roman papíron kaptam a hiba jelentést. Ha utananezel, mit csinal a dízeles autoval, ha femszilank kerül a tankba, megtudod. Ezeknek nem szabadna megtörténnie, kiveve ha benzint nyomtak bele. Az szetszedte belulrol az egeszet
2024. febr. 10. 15:00
 6/21 anonim ***** válasza:
Nem.
2024. febr. 10. 15:03
 7/21 A kérdező kommentje:

Ugy, bizonyítom, hogy nem En nyomtam bele benzint, hogy ketszer tankoltam, masodjara amikor félig volt a tankom. Elsore pedig koppig ures volt a tank, amikor elhoztam.

Nem fizettetek En vele semmi olyat, sokat költöttem ra, de az, hogy 800Km utan leáll az autom, beinditani sem tudom, Es magamtelefonszamrol hív fel miutan a kereskedőnek szóltunk, hogy szeretnenk az elozo tulaj telefonszámát elkerni, majd mikor megkérjük, hogy adjon egy teloszamot, vagy egy e-mail cimet amin tudunk kommunikálni, belerohog a telefonba, hogy biztos nem ad meg semmi elérhetőséget, ilyen ez ilyenkor. Kereskedőnek csak bizomanyba volt, a kereskedő el is mondta, hogy egyebkent autoszerelo a volt tulaj, Magyarországon 4 ev alatt 5000 kmt mentek vele, elotte olaszban 220.000Km

Miert használták ennyire keveset 4 ev alatt?

2024. febr. 10. 15:13
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

A tankból nem mehet fémszilánk a rendszerbe, mert leve van többszörös szűrés. A probléma valószínűleg a magasnyomású ledarálódásából okozhatott, ami meg a motornál van, ez pedig típushiba, mert ha megkopik, akkor el tud fordulni a bütyköstengelyen a dugattyúja.

Nézd meg az alábbi videót, ez is részben erről szól. De valamelyik videójukban mutattak már olyan pumpát amiben elfordult a dugattyú, az ilyenkor televágja forgáccsal az injektorkat is

https://www.youtube.com/watch?v=XjB-Ml-Tpfw

2024. febr. 10. 15:17
 9/21 anonim ***** válasza:

Nagy hiba volt így aláírnia szerződést. Én hagytam ott emiatt autót, pont azért, mert utána a büdös életben nem szerzed vissza a teljes vételárat.

Ügyvéddel kéne beszélned. Szerintem nem esélytelen, de kétlem, hogy az egyéb költségeket is be tudod hajtani, mint pl. a bérlés, utazás.

2024. febr. 10. 15:19
 10/21 A kérdező kommentje:
Beszeltunk ügyvéddel, aztmondta ha nem sikerul megállapodni %ban, akkor o szerinte erdemes lehet kivizsgaltatni, sok ilyen eset van.
2024. febr. 10. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!