Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lenne érdemes lemosnom...

Hogyan lenne érdemes lemosnom az autó aljáról a sós lerakódást? Kézi mosóval is hatékony lenne?

Figyelt kérdés

Ahol lakom, esett mostanában a hó, és sóztak is utána, így felmerült, hogy lemosnám a kocsi alját, hogy gátoljam a korróziót. Automata mosónál ugye előírás, hogy be kell hajtani a visszapillantó tükröt, illetve az antennát is le kell szedni, hogy a kefék ne tegyenek benne kért. Sajnos az én autómon a tükör nem behajtható, illetve az antennát se szerelném le, mert lehet, csak elrontom.

Gondoltam, a kézi mosást választom, eddig is mindig úgy mostam a kocsit, jobban is szeretem ezt, de kérdés, hogy az alját kézzel (szórópisztollyal) ugyanolyan hatékonyan le lehet-e mosni, mintha gép mosná azt? Odaférek rendesen mindenhova a szórópisztollyal? Elég vajon a gőzborotvás+sima vizes program, vagy itt is érdemes viaszos ápoló programot használni a végén, mint a karosszériánál?

Köszönöm előre is a válaszaitokat, javaslataitokat!

febr. 6. 22:05
 1/3 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
Persze kézivel is le lehet mosni nagyon szépen. Sőt, eges esetekben hatékonyabb, mint a gépi mosás. Ha van habosító, akkor fújd le jól alul, és lassan mosd le a magasnyomású mosóval. Esetlegesen javaslom, hogy szerezz valahonnan egy kis kátrányeltávolítót, mert lehet a sima aktív hab nem fogja leszedni már a sót.
febr. 7. 08:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Kérdésem még, hogy a motortér alatt is ugyanúgy kell lemosni, mint máshol? Nem fog ettől károsodni a motor?
febr. 9. 23:51
 3/3 bazaltkaroly ***** válasza:
#2 Nagyon szívesen. Próbálj olyan terméket venni, ami nem árt a többi alkatrésznek. Érdemes kérdezősködni, mert vannak olyan pancs vegyszerek, ami ugyan tisztítanak, de utólag megeszik az elemeket.
febr. 12. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!