Szerintetek van esélyem, hogy megtanulok vezetni?
Január elején kezdtem vezetni, előtte még nem ültem soha a volán mögött.
Eddig 20 órát vezettem. Ebből kb. 2-3 eltelt elméleti dolgok átbeszélésével, 10-12 órát a rutinpályán gyakoroltunk mindent: először csak elindulást, megállást, majd kanyarodásokat, aztán Y-megfordulás, parkolás oszlopok közé, emelkedőn elindulást. Mivel nem túl nagy a gyakorlati érzékem, ezért ennyi ideig tartott. Közben voltam 2 órát országúton, ahol a váltást gyakoroltuk.
Most pedig az utolsó 4 órát vezettem forgalomban, és hát nem megy valami jól. A váltó már úgy-ahogy megvan, de a kormánnyal nem mindig tudok megfelelő ívben kanyarodni, vagy túl későn kezdem, elsőbbségadás kötelező tábla után lassan kanyarodok be, túl nagy ívben stb. Általában külvárosibb részeken vezettünk, de visszafele van pár körforgalom és ott általában már fejben is elfáradok ás megijedek például egy zebránál. (kifele menet még nincs gond általában a dupla óra elején)
Az oktatóm azt mondja, hogy az átlag kb. 10-12 óra alatt tart ott, ahol én 20 alatt.
Heti 3x2 órát jártam, de lehet hogy nekem ez sok, bár mindenki azt mondja, hogy így tanulok gyorsan...
Most kaptam több felajánlást is ismerősöktől hogy gyakoroljunk, ami jó is lenne, de én dízel autót vezetek amin pl. indulásnál nem kell gázt adni, és mindenkinek benzines van.
Ezek alapján szerintetek van esélyem még mondjuk két számjegyű óraszámmal levizsgázni? már azon is gondolkodtam, hogy lehet hagynom kéne ezt a dolgot...

Ó, én iszonyatosan béna voltam, plusz gyomorideggel jártam már órákra, mert annyira rástresszeltem hogy béna vagyok. Vezettem vagy 70 órát (tudom, tudom, tényleg béna voltam). És mégis másodjára átmentem a vizsgán, még a biztos is elégedett volt -nem dicsért, azért azon a szinten nem voltam, de azt mondta, rendben leszek.
Vezetni nem szeretek, inkább kényszer, de elboldogulok, és tényleg, a gyakorlat majd meghozza azt, hogy rutinból váltasz, kanyarodsz, nem markolod a kormányt két kézzel, valamennyire érzed az autót, akkor is ha béna vagy amúgy, stb.
Ha benzinessel is megtanulsz elboldogulni, az pedig csak előny.

Van esély. Már csimpánzok is megtanulták az autó kezelését, csak ugye a közlekedés szabályait képtelenek lennének betartani. Szóval a technikai kezelést elvileg mindenkinek meg kéne tudnia tanulni, akinek nincsen súlyos idegrendszeri problémája. Csak ugye a tanulás nem azt jelenti, hogy elmegyek órára, aztán hazamegyek, hanem hogy felkészülök mentálisan, odateszem magam, figyelek. Ha kétszer ugyanazt elrontod, akkor feleslegesen mentél oda. Gyakorolni kell.
A kormány amúgy relatív, ugye ha későn kezded, az igazából azt jelenti, hogy lassan tekered. De a tekerés sebessége ugye attól függ, milyen gyors az autó. Ha padlógázzal indulsz, akkor gyorsan kell tekerni, ha értelmes tempóban, akkor azért lehet kényelmesen szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!