Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Családi autónak Renault Thalia?

Családi autónak Renault Thalia?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 éves Thaliat érdemes venni? Azok állítólag nem nagyon rozsdásodnak. Vagy más típus ami nem rohad?

2024. jan. 24. 07:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Inkább 1.5 dci-vel venném, akár még városba is"

Na pont a dci-t nem szabad ebből megvenni. Anyósék is megszívták vele, amúgy jó lehet családi autónak is, csak ha magasabb ember van a családban, annak gond lehet hátul ülni, mert fejtér nem sok van.

2024. jan. 24. 09:24
 22/31 anonim ***** válasza:
#21 2 kollégám is dci Thaliával jár dolgozni, városban használják. Nincs velük gond. Ellenben az 1.2 és 1.4 szívó benzines Cliokkal van.
2024. jan. 24. 09:26
 23/31 anonim ***** válasza:
60%

Viccesek ezek a használtautósok, ahogy nézegetik, hogy melyik motorból melyik rokonnak volt, mert bizony ők hogy megszívták a 20 éves kotlával, és olyat nem szabad venni, mert az bizony konstrukciós hibás!!!

Zseniális. :D :D :D

2024. jan. 24. 09:30
 24/31 anonim ***** válasza:
Egyebkent 1.5 dci-bol is volt 65 meg 82 loeros, utobbival kevesebb a gond.
2024. jan. 24. 09:35
 25/31 anonim ***** válasza:

#22 Nem azzal van gond, hogy városban használja, hanem a kora dci-kben lévő Delphi befecskendező rendszer problémás, ami valószínűleg lehet egy 20 éves Tháliában is. Anyósék újonnan vették, és ha jól emlékszem 60 ezernél már befecskendezőt kellett cserélni. Úgy olvastam, hogy egy garnitúrát gariban cserélt is a gyár, de másodikat már nem.

Olvasd el ezt a cikket

[link]

Van olvass róla a Totalcar népitéletén

[link]

[link]

2024. jan. 24. 09:43
 26/31 anonim ***** válasza:
2024. jan. 24. 10:08
 27/31 anonim ***** válasza:

#25 Ez inkább üzemanyag minőség és a nem szakszerű javítások hozadéka. Az ezredforduló környékén még sokan okosban tankoltak gázolajat, de még az is lehet hogy szutyok szőkített olajjal futották le az első 30-50 ezer km-üket ezek az autók. Ma már azért nem pancsolt gázolajjal tankol a többség.

Viszont rengeteg 2000-2005. között gyártott autóban működik jól a Delphi nagynyomású rendszer. Talán azt is érdemes lenne megnézni, hogy mekkora a Delphi gyártási szórása és az összefüggésbe hozható-e a konstrukciós hibával. Meg a többi tényezőt, amiért vizesedhet az üzemanyag, tanksapka, belevegőző szelep, stb.

Én nem ezért nem vennék Thaliát.

2024. jan. 24. 10:35
 28/31 anonim ***** válasza:
#27 Szerintem olvasd el a totalcaros cikket. Leírták, hogy ha valaki rendszeresen kimaxolta a tankolásokat, akkor könnyen kinyírhatta vele az üzemanyagrendszert. Nem volt szó üzemanyag minőségről, jobb rendszerekben erre tettek be üzemenyaghűtőt, amit a Dephi kispórolt.
2024. jan. 24. 11:08
 29/31 anonim ***** válasza:
Elolvastam, azért írtam azt amit... A benzinben található víz a probléma. Szerinted az ezredforduló környékén mikor virágzott az olajszőkítés, mit kaptak ezek a motorok? Pancsolt, vizes gázolajat. Erre céloztam.
2024. jan. 24. 11:32
 30/31 anonim ***** válasza:
Benzinben... üzemanyagban. :)
2024. jan. 24. 11:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!