Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Családi autónak Renault Thalia?

Családi autónak Renault Thalia?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 éves Thaliat érdemes venni? Azok állítólag nem nagyon rozsdásodnak. Vagy más típus ami nem rohad?

2024. jan. 24. 07:02
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem érdemes 20 éves autót venni, de ha fiatalabbat veszek akkor nem marad szervízre, átírásra, kgfb-re stb. És akkor azzal az autóval mit csinálok? Nézegetem?
2024. jan. 24. 08:48
 12/31 anonim ***** válasza:

[link]

Ezzel sokáig nem lesz gond.

2024. jan. 24. 09:06
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

https://www.youtube.com/watch?v=IbRmvs4ft_4&t=1s

"Egy 22 éves benzines Clio-val járok többségében. Rozsda semmi nincs rajta, körben légzsákos, klímás, stb... Fillérekből fenntartható, cserébe évente 45ezer kilométert megyek vele...

Az Anita által emlegetett fiatalabb autónak szerintem egyetlen alkatrészéből a fél autót kicseréltetem, vagy kicserélem én magam, mivel ez még egyszerű, szerelhető autó. Természetesen nem lehet vele csajozni, szomszédok előtt villogni, de mivel engem ezek egyáltalán nem is motiválnak, ezért pont lszrom! Fél havi fizetésembe került öt éve, mikor vettem. Bármikor ülhetnék újabb, jobb, pláne szebb autóban, de ezeket meghagyom azoknak, akik ezt önkifejezési eszközként kezelik.

Azokon meg külön jókat derülök, mikor az enyémtől sokkal újabb/szebb/jobb/menőbb autón azt látom, hogy rongyokban lóg a gumi, meg nem az évszaknak megfelelő. Aztán meg odaállnak a kútra 5000-ért tankolni."

2024. jan. 24. 09:10
 14/31 anonim ***** válasza:

Meg lehet venni, bár az 1.4 benzint ebben a korban már lehet hogy eléri a hengerfej tömítés probléma. Inkább 1.5 dci-vel venném, akár még városba is.

Elektronika hibái mondhatn bagatelek, de tudnak kellemetlenséget okozni. Ablakemelő, központi zár lehet problémás, lámpatestben üsszeégnek a csatlakozók, olyankor szoktak hülyeségeket csinálni, hogy ha nyomod a féket indexel, stb. De ezek olcsón javíthatók, ha van aki ért hozzá és meg is akarja csinálni. Motor, futómű, váltó nem szokott problémás lenni, meg ahogy írták kevésbé rohadnak. Viszont ha karambolozol, valószínűleg ti húzzátok a rövidebbet. Én ezért nem vennék Thaliát.

2024. jan. 24. 09:10
 15/31 anonim ***** válasza:
59%
Egy thaliaba aztán nagyon sok elektronika van :D
2024. jan. 24. 09:11
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg még ami elő szokott jönni, a fűtőradiátornál a gyári tömítőgumi 20 éves korára elérik és elkezdi elengedni a hűtőfolyadékot a lábtér alá. Ezzel az a szívás, hogy műszerfalat kell bontani, kevesen vállalják mert óriási s_opás, 100-120 ezret biztos hogy elkérnek érte, pedig csak egy 200ft-os gumi tömítést kell cserélni. :D
2024. jan. 24. 09:12
 17/31 anonim ***** válasza:
52%
Figyu, akkor vegyél japánt és figyelj a rozsdára.
2024. jan. 24. 09:18
 18/31 anonim ***** válasza:
52%
#13: Igen igen, tudjuk, az az élet nyertese aki lepukkant filléres kotlát vezet, akinek meg drága új autója van az egy igazi vesztes. Tudjuk.
2024. jan. 24. 09:19
 19/31 anonim ***** válasza:
#18 1+1=2 még sem írjuk le minden kérdéshez, mert tudjuk. :D
2024. jan. 24. 09:20
 20/31 anonim ***** válasza:
#17 Az drágább lesz. Akár többszörösen. Nem tudom dolgoztattál-e mostanában karosszériással, 2 elem lakatolása meg fényezése annyiba kerül, mint egy Thalián egy komplett motorgenerál.
2024. jan. 24. 09:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!