Fogyasztás adatokat hol érdemes nézni? Melyik autónak mennyi a fogyasztása.
Ha jót akarsz magadnak, sehol.
Ha gyári adatokat nézel, azok szándékosan torzítva vannak a kedvezőbb marketing érdekében. Ha meg tulajdonosok használatából adódó adatokat nézel, ott meg millió dolog befolyásolja a fogyasztást, pl. felhasználás helye és módja, az autó állapota és specifikációi, stb. Tehát ez sem lesz valós és pontos. Persze lehetne az, ha mindenki szépen megadna ezer infót arról, hogy az ő fogyasztása pontosan miként lett elérve, de nyilván ez nem így működik, tehát az is értelmetlen és haszontalan.
Az ilyen adatok olvasgatása kizárólag önmagunk becsapására, neadjisten felesleges, alaptalan aggodalmak keltésére jó. Másra nem. Okosabb nem leszel tőle, az biztos.
én is a spritmonitor-t ajánlom.
Csak jól állítsd be a szűrest, hogy tényleg az a kasztni és mosotrtípus legyen.
Az átlagérték nagyon jó alap, meg tudod nézni az eloszlást is.
Nekem 100ekm alatt tizedre annyi a fogysztásom, mint a típus átlaga.
De ha csak országúton járnék, 1 literrel kevesebb lenne, ha meg csak városban, akkor 2-3 literrel több.
Vannak fent fogyasztásbajnok Hansok, akik 5 literrel eljárnak benzinessel, nem tudom mit csinálnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!