Ezen az oldalon mindig elhangzik az érv, hogy bárhol érdemes 95-ös benzint tankolni, mert a minősége meg kell feleljen az előírásoknak. Ezek az előírások tényleg szigorúak? A legolcsóbb virsli hiába alkalmas emberi fogyasztásra, borzalmas minőségű.
Több autókkal foglalkozó, autóátépítést is végző ismerősömmel beszélgettem korábban. Szerintük Magyarországon a normál gázolaj minősége megfelel az előírásoknak, de ingadozó a minősége és emiatt ők prémium gázolajat szoktak tankolni a dízelekbe, télen mindig.
A benzinnel kapcsolatban azt mondták, hogy a sima 95-ös benzin télen azért nem jó, mert hiányzik belőle a stabilizátor adalék, ami a prémium 95-ösben megvan. Stabilizátor nélkül kocsonyás lesz az állaga néhány hónapon belül és a légkörből a nedvességet megköti az etanol.
#7 De miért is nem tanácsos azt tankolni? Mert néhány hülye ezt mondta neked az interneten? Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a 95-östől.
#8 Megnézném a vezetett statisztikádat, hogy hány hónapon-éven keresztül tankoltál kizárólag 100-asat, ami alapján ilyen magabiztosan ki mered ezt jelenteni. :) Hozzáteszem, ugye a 95-öset meg a benzinminőséget folyton azzal torpedózzátok meg, hogy bizony az EU-s előírás csak minimum, aztán állítólag mindenki úgy adalékol azt betartva, ahogy nem szégyelli. Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy a 100-as, E5-ös benzinre nem igaz pont ugyanez? :) Nekem is 1 decivel kevesebbet fogyasztott múltkor a gép, amikor OMV helyett a Shellnél tankoltam, de nem az OMV-t kezdtem el szidni, hanem belegondoltam, hogy talán ennyi különbséget még a széljárás is okozhat.
#9 nem nyugodok meg mert egy autóm ez a “nyugodj meg semmi baja nem lesz” féle hülyeségtől már úgy lekokszosodott hogy lekellett kapni a hengerfejet, szelepeket, szívósort kicserélni, nem volt kellemes mutatvány.
Amúgy 8ast egy kicsit ügyvédelném, ugyanis én jártam 95össel is hosszú időn keresztül, de az utóbbi egy évben viszont végig százast raktam bele, múltkor viszont nem, és egyértelműen érződött hogy úgy ahogy van darabosabb, gyengébb, forgatósabb lett tőle az autó, ami azt eredményezte hogy a korábbi 8 literes átlagom felment 9,5re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!