Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezen az oldalon mindig elhangz...

Ezen az oldalon mindig elhangzik az érv, hogy bárhol érdemes 95-ös benzint tankolni, mert a minősége meg kell feleljen az előírásoknak. Ezek az előírások tényleg szigorúak? A legolcsóbb virsli hiába alkalmas emberi fogyasztásra, borzalmas minőségű.

Figyelt kérdés

Több autókkal foglalkozó, autóátépítést is végző ismerősömmel beszélgettem korábban. Szerintük Magyarországon a normál gázolaj minősége megfelel az előírásoknak, de ingadozó a minősége és emiatt ők prémium gázolajat szoktak tankolni a dízelekbe, télen mindig.

A benzinnel kapcsolatban azt mondták, hogy a sima 95-ös benzin télen azért nem jó, mert hiányzik belőle a stabilizátor adalék, ami a prémium 95-ösben megvan. Stabilizátor nélkül kocsonyás lesz az állaga néhány hónapon belül és a légkörből a nedvességet megköti az etanol.

jan. 4. 20:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha egyetlen tankolás után érezted a különbséget a 95-ös és a 100-as között, ott a benzin volt a legkisebb probléma. Ez az első, mit el szoktatok felejteni, hogy az esetleges különbségeket nem 1-2 tankolás után fogjátok érezni, hanem akkor, amikor konzisztensen tankoltok valamit és ténylegesen megfigyelitek hosszabb távon, mi történik.

Ha neked a fél motort ki kellett cserélni kokszosodás miatt, akkor nem a 95-ös benzin hibája volt, a 95-ös benzin csak megbizergette a paranoiádat annyira, hogy az amúgy is időszerű és rég esedékes szervizeltetést végre elvégeztesd rajta.

jan. 4. 23:13
 12/21 anonim ***** válasza:
#11 nem a 95ös benzin okozta hanem az elbaszott konstrukció, ellenben szerelők és márkatársak tapasztalata alapján 100assal még ha nem is megelőzhető, de számottevően kitolható a jelenség. És miért ne érezhetném egy tankolás után? A korábban kb. 850km-re elegendő teletankom, ugyanazon az útvonalon, ugyanazon körülmények mellett, ugyanazzal a sebességgel, már csak 730ra volt elég, miután azt a szart tankoltam, hozzáteszem ezt csak a szívóknál tapasztalom. A tsi-nek teljesen mindegy mit kap fogyasztás szempontból, csak hát ott meg ott a koksz.
jan. 4. 23:21
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
#12 Na, akkor vedd elő, hány százalékos a különbség, és hány százalékkal változhat az üzemanyagigény pusztán aszfalttól vagy szembeszéltől függően. Én az ilyen "egyszer tankoltam 95-öset, egyből többet fogyasztott" meséket akkor fogom elhinni, ha EGYMÁS UTÁN TÍZSZER UGYANAZON AZ ÚTVONALON PRODUKÁLOD UGYANAZT A KÜLÖNBSÉGET. Bocs, mérnök vagyok, eseti véletleneknek nem hiszek.
jan. 4. 23:24
 14/21 anonim ***** válasza:
#13 95öst tankoltam bele, egy éve álltam át 100asra, de nemrég valami érthetetlen oknál fogva 95öst tankoltam véletlen, és rögtön éreztem hogy úgy szar ahogy van, pontosan úgy ahogy amikor átálltam 100ra egy éve ugyanúgy ott is éreztem hogy kevésbé erőlködik az autó. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni, elég sokat mentem mind a két fajta üzemanyaggal, van rálátásom és tapasztalatom, sőt vagyok akkora állat hogy minden tankolás után, utánaszámolok a fogyasztásnak, nem hiszem el vakon amit a computer beböfög. Nálam eddig a maxxmotion 100 a nyertes.
jan. 4. 23:31
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
"rögtön éreztem" - tehát pszichésen bemagyaráztad magadnak. Nem fogod te azt rögtön érezni.
jan. 4. 23:36
 16/21 anonim ***** válasza:
#15 A rögtön éreztem nyílván nem szó szerint értendő…
jan. 4. 23:41
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Akkor hogy is kéne érteni? :D Na, ezért kell már jó pár éve a nyolc általános a jogsihoz.
jan. 4. 23:42
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
Az egészben az a vicces, hogy a versenybenzinben semmilyen adalékanyagot nem tűrnek meg, mert köztudott, hogy rontja a hatásfokot. Az más kérdés, hogy ott nem számít a motor élettartama, most nem is erről beszélek. Na már most ehhez képest egyesek bejönnek ide és lekommentelik, hogy a szétadagolt prémiumtól erősebb a motor és még a fogyasztás is jobb. Könyörgöm legalább azt vegyük észre, hogy a kettő eleve kizárja egymást, ha már az extra lovakat odaképzeljük...
jan. 5. 03:48
 19/21 anonim ***** válasza:
A versenybenzin nem a kutakon kapható 100as, de persze igen 8 általános…. Vagy csak inkább már nem tudsz mibe belekötni😆
jan. 5. 07:38
 20/21 anonim ***** válasza:
8%
#19 Te meg azt nem vetted észre, hogy #18-as nem én vagyok, nem az, akivel eddig vitatkoztál (vagy legalábbis próbáltál).
jan. 5. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!