A legtöbb oktató miért hátrafordulva tanítja a tolatást,meg miért várja el, hogy sávváltásnál hátra is forduljunk, mikor szerintem az előbbi praktikátlan, az utóbbi meg még veszélyesebb is?
#10 Persze. Meg nincs is annyi ablak, hogy a hátranézéssel sokat láss.
Ezért van az pl. hogy amikor a motoros a kamiont úgy előzi, hogy tudja, hogy holttérben van, és úgy látja, a kamionos alszik, dudál egy picit.
Vagy ezért van az, hogy tolatáskor sípol a teherautó, mert a vezetője nem lát, de a környezetét figyelmezteti arra, hogy "figyu, nem látlak, azt sem tudom, létezel-e, de valami batár nagy dolog mozog a közeledben". Meg persze vannak azok, akik furgont a kérdező mentalitásával vezetnek, őket jó messziről elkerülni, mert simán letarolnak.
Úgy tanuld meg ahogy tanítják, mert neki is azt kell adni amit kötelező.
Majd ha máshogy tudsz akkor úgy csinálod.
Amíg tanulóvezető valaki, addíg el kell fogadni a kötelező teknikakat és kész.
Óriási veszélyt amúgy nem tartogat a hatrafordulás, mivel amúgxis gyök kettővel mész, és szerintem az annó 80 éves öregapam is fél másodpercen belül megoldotta a hátrafordulást.
Egyebkent en is tükrökből tolatok, de oldalra kinezek e közben. Nekem ez jött be, neked majd lehet más fog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!