Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért probléma sok embernek,...

Miért probléma sok embernek, ha valaki nem vonal közé áll?

Figyelt kérdés

Rengetegszer látom a városok Facebook csoportjában, hogy lefotóznak/feltesznek valakit aki nem két vonal közé parkol be, hanem vonal fölé.

De ez miért olyan nagy probléma sok embernek?

Én se szoktam sokszor figyelni, így gyakran állok meg vonal fölé, de olyan is előfordult már, hogy siettem, nem volt kedvem merőlegesen beállni, így csak megálltam keresztbe 3 helyre.

És nem azért, mert félek, hogy rányitják, igazából az nem is érdekel, egyszerűen csak nem tartom magam ennyire fontosnak, hogy most szépen betegyem a csíkok közé az autót.

De azt nem értem, hogy ez miért olyan nagy dolog sok embernek, hogy ezt meg kell nézni, meg fel kell tenni? Tényleg van az ilyesminek hírértéke? Vagy mi szól az ilyen fotók mellet? Engem nem zavar az se ha lefotóznak, félreértés ne essék, de valakinek tényleg ez okoz örömet?

2024. jan. 11. 07:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Aki 1 autóval 2 parkolóhelyet foglal el az egy fa szszopó
2024. jan. 11. 11:42
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mert ha egy elb@ssza, akkor utána a többinek is balf@szul kell beállnia, hogy elférjenek. Nem véletlen van a vonal felfestve... sosem értettem az ilyet..
2024. jan. 11. 12:16
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ha mindenki a vonalhoz állna, akkor lehetne legjobban kihasználni a helyeket. Ha tömött parkolóban nem vonalhoz konformálódnak az emberek, akkor én sem mindenképpen vonal közé állok, hanem egy másik autó mellé úgy, amennyi távolság lenne köztünk, ha vonalak között állnánk, hogy mellettem maradjon remélhetőleg elég hely. De mi van, ha több óra múlva teljesen kicserélődnek az autók, és az én, parkoláskor jól otthagyott autóm miatt van eggyel kevesebb hely? Na, ezért lenne jó, ha mindenki mindig vonalak közé állna.

Ráadásul ugye hogy is kezdődik az, hogy nem vonalak között állunk? Úgy, hogy van egy béna, akinek jogosítványt sem kellett volna adni, mert nem tud két vonal közé a vonalakkal párhuzamosan beállni. Úgyhogy nekem az is a bajom azokkal, akik nem vonal közé állnak, hogy bizonyára olyan bénák, hogy ők fognak később koccanni, balesetet okozni, igen, én ennyire túlkombinálom. Múltkor saját szememmel láttam, hogy a bénája egy Toyota Yarisszal három korrigálás után sem egyenesen állt meg egy mozgáskorlátozott parkolóhelyen (mondjuk igazolványa sem volt, hogy oda állhat). Az, hogy bajom van a nem vonal közé parkolókkal igazából annak a szüleménye, hogy bajom van az ilyen bénákkal az utakon, mert aki parkolni sem tud, az sok más hülyeségre is képes.

2024. jan. 11. 12:57
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Edsig mindig figyeltem, hogy egy helyet foglaljak.

Most megint összebszták a kocsim elejét a parkolóban, persze semmi cetli, most már elegem lett, mindenhol 2 helyre állok, ferdén.

2024. jan. 11. 14:03
 15/26 anonim ***** válasza:
Használati tárgy. Svájcban meg Franciaországban sokkal-sokkal szűkebbek a parkolók. Mégis mindenki be tud állni két vonal közé, legfeljebb az utasok a manőver előtt kiszállnak. Oké, néha van karcolás, ez van. De ha nem vonalak közé állsz, elvontatnak, nagyon helyesen.
2024. jan. 11. 15:37
 16/26 anonim ***** válasza:

A vonalak alapvetően "birka" terelők. Ez olyan, mint a tefal vasaló használati utasításában benne van, hogy vedd le a ruhát mielőtt vasalni kezded (komoly!).

Ha nem lennének csíkok akkor az lenne, mint egy nagyobb rendezvényen amikor réten parkolnak a kocsik. Meg lehet nézni milyen szuper a helykihasználás.

Az sem megy sokaknak, hogy középre álljanak, hátha még meg lenne szabva, hogy jobb vagy bal vonalra álljanak. Ebből tudjátok mi lenne? Átlógnának a kocsik a szomszédos parkolóhelyre.

Mindent figyelembe véve a 2 vonal közé a legegyszerűbb beállni, már akinek megy.

2024. jan. 11. 15:46
 17/26 Szolovjov ***** válasza:
100%
Én ilyen esetben elvenném a jogosítványt is. Mivel a forgalmi vizsgán megbuksz ha nem tudsz leparkolni, így ha még mindig nem megy (akár lustaságból) akkor járművezetésre alkalmatlan vagy.
2024. jan. 12. 13:00
 18/26 Senior Séf ***** válasza:
100%
Egy kórház parkolója rendszerint véges. Tegyük fel, 8-ra mész dolgozni, de előtte még elugrasz a laborba, vérételre. Vagy a jósló fájásokkal kínlódó a feleségedet viszed. Csak éppen nem találsz helyet, mert egy-két tajparasztnak akkora arca van, ami csak két parkolóba fér el. Akkor megértenéd?
2024. jan. 12. 16:57
 19/26 Senior Séf ***** válasza:
Egyébként meg nem anarchikus államformában élünk, hogy mindenki azt tegye, ami éppen tetszik neki. A szomszéd is parkolhat a kapud elé,nem?
2024. jan. 12. 16:59
 20/26 anonim ***** válasza:

#18: Amúgy aki siet a kórházba azt mentő viszi, nem keres parkolóhelyet.

Én ha időre megyek, akkor elindulok időben, és sehol nem számolok azzal, hogy az ajtóban le tudom támasztani a kocsit.

Bár teljeskiőrlésű polgárainktol pont a kórháznál láttam, hogy ilyet is lehet. Ől letették a lépcső mellé a mergát, senki nem mert rászólni a cshaládra

2024. jan. 12. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!