Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire olcsó motorozni?

Mennyire olcsó motorozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, BUÉK Mindenkinek :) Olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerül egy középkategóriás motor fenntartása? Mennyire megbízhatóak, milyen sűrűn kell rájuk költeni?

Vegyünk alapul olcsóbb, híresebb gépeket pl. 600-as bandit vagy hornet 600. Ezek alapjában véve olcsón fenntartható motorok és kiválthatják az autót?

Igen tudom, autóban nem ázol stb, de csak a költségekre lennék kíváncsi, mert munkába járásra nemkell motor (najó néha nyàron vinném) leginkább hobbinak/busz kiváltáshoz mondjuk egy hétvégi nyaralásnál.

Drágább egy ilyen kategóriájú motor fenntartása mint mondjuk egy MK2-es Ford Focusnak? (Tudom ez egy hülye példa, de szeretnék egy "képet" erről, mert fogalmam sincs)

Válaszaitokat köszönöm!

jan. 7. 00:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"#6 Mit cserélgetsz rendszeresen egy ruházaton?"

A ruházatot magát, mit mégis? Elkopik, elöregszik, elszakítod, ésatöbbi.

"Én második éve hordom a cordura ruhámat, és olyan mint az új"

Nyílván nem 1-2 éves időtartamról van szó, ekkora nettó kreténséget nem is értem minek írsz le.

jan. 7. 14:44
 12/27 anonim ***** válasza:

#11 Akkor minek írsz olyant, hogy rendszeresen? Tudod mit jelent a szó, hogy valamit rendszeres időközönként cserélsz? Az, hogy fixen kidobod, még ha semmi baja sincs, mert motoros ruházatnak sincs kihordási ideje, amit te írtál a rendszeres cserére hivatkozva! Motornál rendszeres cseréje az olajnak van, nem a ruhának!

Szóval a kreténséget nem én írtam !

jan. 7. 14:57
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem, a rendszeres nem ezt jelenti. De azért aranyos, hogy Te próbalsz meg kioktatni engem. :)
jan. 7. 15:25
 14/27 anonim ***** válasza:
#13 Te meg tipikusan az a hozzászóló vagy aki ír egy baromságot, aztán mindenki más hülye csak te nem! Olvass már után, hogy mit jelent a rendszeres, mert akkor nálad a rendszeres olajcsere se évente, vagy bizonyos időközönként van, csak ha beáll a motorod?
jan. 7. 15:37
 15/27 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg báttya, a hangerőtől nem leszel okosabb. Tudom messze még a motoros szezon, de csak le tudod magad ilyenkor is valamivel foglalni.
jan. 7. 15:43
 16/27 anonim ***** válasza:
Hangerő?!! Mondom, hogy tipikusan buta okostojás vagy! Menj, cserélj olajat a robogódban, nehogy ne legyen rendszeres! Vagy az alsógatyádat, ha neked a rendszeres azt jelenti, hogy majd pár évente! 🤣🤣🤣
jan. 7. 15:49
 17/27 anonim ***** válasza:

Nincs havi költség, egy jó évben lehet, hogy csak olajat és szűrőket kell cserélni. Kopó alkatrészeket kell időnként cserélni, gumikat, lánc+lánckerekeket, fékbetéteket, féktárcsákat. Gyertyákat is kell időnként, szelephézagot kell állítani, kuplung se örök élet, kormánycsapágy, teleszkóp szimering stb. Ez egy 5 éves intervallumban kb. 500 ezer és egymillió közt van.

jan. 7. 15:53
 18/27 anonim ***** válasza:
#16: Igyál valamit, verd ki, nyugodj meg, utána gyere vissza, mert nagyon ingerült vagy. Nem telik motorra, vagy miből fakad ez a sok feszültség...?
jan. 7. 16:02
 19/27 anonim ***** válasza:

#18 Bagoly mondja verébnek !🤣 Volt egy ilyen kollégám, nem ismerte volna be ha téved, inkább nekiállt veszekedni, na te tipikusan ilyen vagy! 🤣🤣

Na ő egy 40 éves szűz volt, akinek nyomta a gec_i az agyát 🤣🤣

jan. 7. 16:06
 20/27 anonim ***** válasza:
Összedobjuk neked a pénzt egy sisakra?
jan. 7. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!