Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első pár önálló vezetés?

Első pár önálló vezetés?

Figyelt kérdés
Ma lett meg a sikeres forgalmi vizsgám. Holnap megyek megigényelni, viszont úgy érzem hogy félni fogok önállóan vezetni, legalábbis az első pár alkalommal. Tippeket, tanácsokat kérnék, ki mikor jött bele. Mikor érezte azt, hogy élvezi az önálló vezetést?

jan. 4. 16:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Eleinte kis forgalomban, ismeros kornyeken, boltba menes, barathoz menes. Bele fogsz jonni.
jan. 4. 16:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Elírtam. Tanácsokat kérnék, hogy hogyan tudnék miharabb túl lenni a félelmen
jan. 4. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 Hát úgy, hogy beülsz az autóba és mész.
jan. 4. 17:15
 4/12 MGéza ***** válasza:
42%
Sehogy. Akkor kellett volna túltenni magad rajta amikor elhatároztad hogy elengedett kézzel fogsz ülni a bilin, magyarán nem hurcoltatod magad ezentúl ha el akarsz jutni valahová négy keréken. Amúgy meg először tényleg ismerős környéken tegyél kisebb utakat, forgalmas helyeket kerüld ha nem muszáj arra menned.
jan. 4. 17:26
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Igyál 1-2 felest előtte, az felbátorít.
jan. 4. 20:17
 6/12 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom, hogy van jogosítványa annak, aki fél. Az meg a legrosszabb tanács, hogy csak a környéken, csak kis forgalomban, csak boltba stb. Ezzel lehet elérni a hamis biztonságérzetet, amikor igazából semmit nem gyakorolt az ember, csak megtanult pár utcában rutinból (azaz veszélyesen!) menni.

Szimplán annyit kell csinálni, hogy beülsz, és mész. Ha el akarsz jutni A-ból B-be, akkor kénytelen leszel rá, és ha nem két deákigazolványért cserébe kaptad a jogsid, akkor elvileg semmi bajnak nem kéne történnie.

jan. 4. 22:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerintem elég gyakran előfordul a friss jogsisokkal, hogy eleinte bátortalanok ugyanis azelőtt ott volt az oktató melletük. Egyáltalán nem azzal van a baj, hogy ne tudnánk vezetni, csak maga a tudat, hogy mostmár mindenért mi vagyunk a felelősek. Ne mondd, hogy neked nem volt fura az első pár hét.
jan. 4. 22:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Hát, én szerencsére friss jogsisként 17 éves voltam, és nem az első pár héten, hanem sokkal tovább ott ült mellettem apám, akit akár a dohányboltba, akár az ország másik végére kötelező volt furikáznom, és addig üvöltözött, amíg meg nem tanultam normálisan közlekedni és megelőzni a világ összes kamionját. :D
jan. 4. 22:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#7 De amúgy értelek. Igen, eleinte stresszes. Amikor motorra is jogsim lett, akkor igazán megtapasztaltam, ráadásul a pesti gyilkoló forgalomban. Tudod, hogy tettem túl magam rajta? Minden nap ráültem, és mentem. A necces helyzetekből tanultam. Sosem ijedtem meg annyira, hogy ne üljek egyből vissza rá. Ez csak gyakorlással alakul ki.

Viszont tetszik a hozzáállásod. Mindig mondom, hogy nem is értem, ki izgul forgalmi vizsgán, hiszen akkor még ismerős a környezet, már az autó is ismerős, és akármilyen stikliért úgyis az oktató a felelős. Látszik, hogy te ezt tényleg érted. Nagyon jó, hogy félsz. Akiben nincs félelemérzet, meg aki nagyon nagy önbizalommal ül a volán mögé, azoktól kell igazán félni.

jan. 4. 22:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#8 Eleinte én is apámmal vezettem (bár én 27 éves nőként szereztem jogosítványt) és az enyém is üvöltözött. 🤣 Vagy 2 hónapig gyakoroltam vele, mire el mertem indulni egyedül. Mindig azt mondom, hogy az oktatáson csak az alapokat kaptam meg, megtanultam az autót vezetni, de közlekedni apám tanított meg.
jan. 5. 18:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!