Elindulnátok egy 40 éves autóval egy 6000km-es útra?
A helyedben, mivel itt feltetted a kérdést nem indulnék.
Ettől függetlenül a veterán autózás valahol erről is szól. Egy szép, restaurált, műszakilag hibátlan veterán autó a 80-as évek elejéről akkora élményt ad(hat), amit más nem biztos, esetleg egy 50 éves autó. :D Ezekben az esetekben nem a végcél számít, hanem maga az út a kikapcsolódás. Minden megálló után egy krómcsíkokkal teli, valóban kényelmes fotel ülésekkel szerelt vasba visszaülni és 4-5 napig az oldschool motor duruzsolását (legyen az egy 1,5-2 literes 4 hengeres, vagy 3-5 literes 8 hengeres) hallgatva körbeautózni fél Európát jó buli. Ha az adott autót utolsó csavarig ismerő, az esetleges javításokra minden értelemben felkészült a tulaj, akkor simán. Mondjuk én biztos hogy nem nyáron mennék, az még egy klímás autóval is kihívás fele ekkora távon (tapasztalat). És semmiképp sem családdal, esetleg a pároddal.
Ha a kényszer szülte a kérdést (menni akartok, de csak ilyen autótok van) akkor tényleg engedd el. Vagy bérelj autót (nem fogsz erre a célra találni ép összegért) vagy repülő.
Az hogy "egy 40 éves autó" semmit nem jelent.
Milyen típusú autó? Akkoriban még volt bőven olyan kocsi, amivel újkorában sem szívesen indulnék el ekkora távra. Sőt, még most is van, bár most már inkább csak kényelmi mint megbízhatósági okokból.
Milyen állapotban? 40 éves autó már csak akkor lehet ennyire megbízható, ha nagyon oda van rá figyelve.
UI - most látom az utolsó választ. Egy 560SEL konkrétan erre lett kitalálva. Ha műszakilag rendben van, és ezt úgy mondod hogy értesz hozzá és tudod mire kell figyelni, akkor bevállalható. Számolj egy üzemanyagköltséget azért, mert rá fogsz jönni hogy első osztályon is töredékéért utazhatsz ki repülővel. Nyilván más élmény autóval bejárni külföldet, de megvan az ára, főleg egy ekkora motoros régi autóval.
Nekem egy 1990-es 2.9-es Ford Scorpio volt sokáig az utazóautóm, többször megjártam vele Nyugat-Európát, sosem volt vele különösebb gondom, viszont az az autó mindig mindent megkapott és mindenből az elérhető legjobb minőséget, pont azért mert ilyen utakra tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!