Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fekbetet nelkul kozlekedni?

Fekbetet nelkul kozlekedni?

Figyelt kérdés
Sajnos huztam halogattam a cserejet, eddig nyikorgott neha, viszont gondolt egyet es megadta magat, mostmar eros femes hangja van, olyan amire meg a gyalogosok is felkapjak a fejuket. De mivel csak ma vagyok itthon valahogy el kene mennem fekbetetet venni bele, ami legkozelebb 20kmre lehetseges. Viszont ezt mar nem akarom kintatni, meg borzalmas hangja van. Ha kiveszem belole azon az oldalon, akkor mennyire gaz ugy kozlekedni?
2023. dec. 27. 10:09
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
72%
most már mindegy mert tárcsát is kell venned
2023. dec. 27. 10:17
 2/37 anonim ***** válasza:
87%
Eddig csak a betét volt szar. Halogattad, így tönkretetted a tárcsát is. Ha kiveszed a betétet a helyéről, akkor még számolj két munkahengerrel is. Meg a kórházi számlával. Meg a börtönbüntetéssel.
2023. dec. 27. 10:21
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Vegyed ki nyugodtan, legalább akkor a dugattyú is kiesik, azt is cserélheted. Az emberi hülyeségnek nincsenek határai.
2023. dec. 27. 10:23
 4/37 anonim ***** válasza:
Annál rosszabbat nem tudsz tenni, mint a betétet kivenni. Még a legkisebb gáz, hogy rossz hangja van.
2023. dec. 27. 10:23
 5/37 A kérdező kommentje:
Tarcsat miert kell cserelni? Nem lattam rajta kulonlsebb elterest.
2023. dec. 27. 10:25
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen tudással ne nyúlj a fékhez.
2023. dec. 27. 10:25
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
És hány ilyen vezet az utakon, akinek ennyi agya van. :D :D :D
2023. dec. 27. 10:26
 8/37 A kérdező kommentje:
Nem egy fekbetet cseret csinaltam mar, ezen is, masikon is, nem vagyok szerelo, de ezt siman megcsinalom magamnak.
2023. dec. 27. 10:34
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

#5 Hát mert szerinted az a nyikorgó hang mégis honnan jön? A kipufogóból?

Addig halogattad a betétcserét, amíg totál nullára kopott és most már a fékbetét vas hátlapja súrlódik a tárcsához, mikor fékezel. Ez adja a hangot. Közben jól szétmarja a tárcsát is.

Ezen a ponton a közlekedés bármilyen formában életveszélyes.

1. Ha kiveszed a betétet a helyéről, elől a fékhatás 80% helyett 0% lesz. A hátsó 20% édeskevés, de ráadásul ebben az esetben vagy tönkreteszed az első munkahengert is. Jobb esetben csak szétdarálódik az is, rosszabb esetben kiesik a dugattyú a helyéről, elfolyik a fékolajad és még a hátsó 20% fékerő is megszűnik. Rálépsz a fékre, nem történik semmi és irány az árok, vagy kamion segge, vagy villanykaró, vagy amit éppen eltalálsz majd.

2. Ha benne hagyod a fékbetétet, az sem sokkal jobb opció, mert a full nullára kopott fékbetétnek a vas hátlapja elég vékony ahhoz, hogy a legtöbb autó esetében ki tud esni a helyéről. Ha nincs szerencséd, akkor beékelődik a nyerek és a tárcsa közé keresztben, a kerék hirtelen leblokkol és te ugyanúgy mész az árokba/kamionba/villanykaróba/akármibe, mint a másik esetben.

Az egy dolog, hogy a saját életeddel játszol, de másokéval is, ha bármilyen módon útnak indulsz.

És könyörgöm ne nyúlj hozzá. Könyörgöm ne te csináld. Nyilvánvalóan nem értesz hozzá. Nem baj, nem szégyen, de ne a féken gyakorolj. 20 ezer forintot ki tudsz fizetni egy trélerre, vitesd el szervizbe. A fékkel ne játsszál.

2023. dec. 27. 10:39
 10/37 anonim ***** válasza:
#8 De már elmondtuk, hogy itt nem csak fékbetétet kell cserélni.
2023. dec. 27. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!