Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet tenni azokkal az...

Mit lehet tenni azokkal az autosokkal akik folyamat reflektor lampaval kozlekednek a belvarosba?

Figyelt kérdés
Eppen tegnap jartam igy. Gurultam hazafele kb 30al mert fel volt turva az ut es plusz lampa is volt. Erre 2 vel mogotem egy SUV refivel tolta. Mogottem levvo is eleg ideges lehetett ,mert kiment egy ovatlan pillanabna az egyik kis utcaba. De aztan beallt mogem. Felpattintottam a belso tukrot,hogy ne egjen ki a szemem. Es vagy 10 percig volt mogottem legalabb amig kulon utakon mentunk tovabb. Na de most oszinten,mit lehet ezekkel kezdeni? Ha megallok es mutogatok neki hatrafele, nem latja mert tukrozodik az uveg. Villogtathatom az elakadasjelzot de az se visz elorebb. Akkor mik az opciok?
2023. aug. 15. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A suv magasabb testű, alacsony testű autóban ülve a suv lámpája kiegeti a szemed, nem kell ehhez reflektor, főleg hogy csomó mai autónak autómata már
2023. aug. 15. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lelassitasz, lehuzodsz, indexelsz jobbra, megeloz, mehettek tovabb. Vagy gyorsabban mesz. Ha revansot akarsz venni, miutan megelozott te is rakapcsolod. Vagy raksz a kalaptartora egy 10-15 ezer lumenes lampat es felvillantod.

Mj. a revansnak semmi ertelme.

2023. aug. 15. 12:24
 3/10 anonim ***** válasza:
ha mögötted jön, akkor hátsó ködlámpával, ha szemből akkor refivel tudsz neki jelezni.
2023. aug. 15. 12:30
 4/10 A kérdező kommentje:
a hatso kodlampa..szerinted elgondolkozik,hogy valami nem stimmel?
2023. aug. 15. 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:
#4: ha mindenki rakapcsolná, akkor lehet hogy elgondolkozna. De amíg csak itt tanácstalankodsz, még elvakít 1000 másik autóst is.
2023. aug. 15. 12:39
 6/10 A kérdező kommentje:
hat ez eleg baj...kettovel volt mogottem mikor eszrevettem,de amikor mogem kerult akkor volt csak igazan komoly.. Azon kattogtam,h kiszallok es beverem a lampajat..
2023. aug. 15. 12:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a sok "modern" ledes, szar a pontszerű vetítési felületével kiégeti az ember szemét alapból..
2023. aug. 15. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:
hát....ki,az biztos
2023. aug. 15. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos hogy reflektor. Sajnos gombamódra terjednek a sok problémát (többek közt a kérdező felvetését) okozó LED világítások. Ezeknek az autóknak a nappali menetfénye/tompított fényszórója olyan erősen világítanak mint a hagyományosnak a reflektorja.

-Ha rajtam múlna, az autó elején csak a hagyományos izzószálas megoldásokat engedélyezném, minden mást betiltanák.

A LED alkalmazása a fényszóróban a világ egyik legrosszabb találmánya!

Nincs az a búra, vagy optika, amely a LED-nek a közlekedésre veszélyes és vakító fénysugárzását megfelelően lefojtaná.

Továbbá a nappali menetfényt is betiltanám, mert amellett hogy indokolatlan a létjogosultsága, az ilyen kocsi vezetőinek legaldább a fele nem tudja megfelelően használni...

2023. aug. 16. 00:24
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
#9: egyetértek, kivéve a menetfénnyel. Ott kötelezővé tenném, hogy elöl-hátul kikapcsolhatatlan legyen, ha jár a motor.
2023. aug. 16. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!