Tanuló autók nappal, városban miért közlekednek reflektorral?
Figyelt kérdés
Az utóbbi napokban már a negyedik ilyen autót látom. (Nem mindig ugyanazt.) Ez miért van? A tanuló véletlenül felkapcsolja, az oktató meg nem veszi észre? Nem merek rájuk villantani. Nappal végül is annyira nem zavaró, csak fura.2023. jan. 30. 14:41
1/7 anonim válasza:
Tompítottal vagy menetfénnyel, nem távolságival. sok országban kötelező, máshol meg pályán sem. Nálunk csak javasolt. Nem tudom, te merre jár? Én pesti vagyok. Itt az a ritka kivétel, ha nincs felkapcsolva a világítás.
2/7 anonim válasza:
Igen, elképzelhető hogy csak véletlen. Nyugodtan villants, valószínűleg az oktató tudni fogja mire célzol.
3/7 anonim válasza:
Nem kevered a menetfennyel? Minden 10-12 evnel fiatalabb autoban a motor beinditasaval automatikusan felkapcsolodik, EU-s eloiras 2011 ota.
4/7 anonim válasza:
#3 azért a menetfényt összekeverni a távolságival elég nagy baki lenne.
5/7 A kérdező kommentje:
Ami 100 méterről kisüti a szemem úgy vakít, szerintem nem menetfény.
Köszönöm a felvilágosítást, de 4 éves led-mátrix fényszórós autóval rendelkezem, amin természetesen van menetfény is.
2023. jan. 30. 14:56
6/7 anonim válasza:
#2 Jogos a kérdés, némelyik fapad modellben menetfényként a távolsági világít 6V-al. De ami szemet kisüti az távolsági lesz. Lehet hogy véletlen előre nyomta a kart a tanuló indexelésnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!