Miért a tömegközlekedésben szorgalmazzák a pl. elektromos buszokat, amikor még mindig rengeteg a dízeles vagy benzines autó, amik sokkal nagyobb környezetszennyezők?
Én tökszívesen felvennék néha csini csajokat, de: honnan tudjam hogy ők odamennek-e ahova én?
Nem akarnak jönni, csak picsognak.. akkor maradjanak ott. :)
Viszont én nem körözgetek egész nap, csak akkor megyek ha mennem kell.. :D :D
Mi a kérdés?
Nem csak a tömegközlekedésben szorgalmazzák az elektromos járműveket.
Nem tudom feltűnt-e de egyre több Tesla, stb rohangál az utakon. Bizonyos nyugati országokban már eleve nagy arányban elektromos autókat adnak el újonnan.
Magyarországon ahol az átlag életkor 16 év és eleve 5-10 éves autókat tudnak megvásárolni az emberek ott nyilván nehezebb az egyént meggyőzni. Egy buszbeszerzésnél pedig egyszerre be lehet szerezni ilyen járműveket.
Attól hogy a szomszéd is hülye neked nem kell annak lenned. Amúgy meg több oka is van.
-Hosszú távon fentartást is nézve jóval olcsobbak
-Tökéletesen tervezhető a hatótáv töltés stb
-Sok a városban közlekedik ahol fokozottan probléma a levegő minöség.
-Az hogy más is szennyez miért legitimálja hogy a buszok is suennyeznek?
-Mivel egy busz sokkal több kilométert fút mint egy autó igy adót befektetés megtakaritott szennyező anyag kibocsátásra vetitve sokkal kissebb. Tehát egy busz cserét sokkal jobban megéri az államnak támogatni.
-Pont mindegy a darabszám ilyen téren. Majd ha az összes busz elektromos akkor jönnek a kedvezötleneb befektetések. Aműgy az elektromos autokat is szorgalmazzák. De magyarországon nem ép az a jellemző hogy mindenki új autott vesz, ugy hogy nem igazán értem mit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!