Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak másképp, hogy...

NemFogodKitalálni kérdése:

Mit csináljak másképp, hogy ne fulladjak le lámpánál?

Figyelt kérdés

Tegnap lett meg a jogosítványom. Az autósiskola autója más volt teljesen, elkezdtem felengedni a kuplungot lassan, elindult az autó, majd gáz. Soha nem fulladt le.

Tegnap lett meg a jogsim, vettem is egy egyszerű autót. Az egyik kereszteződésben a haza úton 3x fulladtam le mire el tudtam indulni.

Próbáltam, hogy adok egy kis gázt először, majd utána szépen lassan kuplung felenged, de úgy vagy elkapart vagy lefulladt.

Mit csináljak másképp? Meg fogom én ezt valaha tanulni? :D

2023. dec. 19. 06:10
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy benzines autón tanultam.
2023. dec. 19. 08:53
 22/29 anonim ***** válasza:
A modern tanuló autó akár több dologban is lehet, hogy segített a háttérben (fordulatszámot tudnak emelni automatikusan, kuplungot nem engedi olyan hirtelen ráengedni egy szűkítés, stb). Ehhez képest a régebbi autónál jobban oda kell figyelni, az biztos. Keress egy üres placcot a közelben, és gyakorolj kicsit. Esetleg ha van lankás rész, akkor utána a parton elindulást is lehetne még próbálgatni, az eggyel finomabb pedál kezelést igényel, hasznos lehet szerintem.
2023. dec. 19. 09:06
 23/29 anonim ***** válasza:
oké 21 es vagyis kérdező. A kiírt kérdésedben nem szerepelt, hogy benzinesen tanultál vezetni. Így nem tudtam..Passz hogy hova írtad akkor.#19
2023. dec. 19. 09:14
 24/29 A kérdező kommentje:

A kérdésben nem, de egyik válaszban leírtam, hogy egy 2023-as benzines golfon tanultam vezetni.

Végül eljöttem dolgozni autóval, egyszer fulladtam le még a ház előtt a parkolóban. Aztán a ház udvarában lévő nagy jeges dombon simán felmentem. Útközben pedig egyszer sem fulladt le. Próbáltam úgy, ahogy írtátok, és egész jól ment. Remélem hamar ráérzek

2023. dec. 19. 10:06
 25/29 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Régebbi autóknál, mint pl a tiéd, lehet olyan gond is, hogy alapjárat ennyi időse kicsit lejjebb megy, kevesebb lesz a nyomatéka, mint új korában és mikor próbálsz elindulni, vagy felpörög a motor, vagy lefulladsz, nehéz megtalálni a fogáspontot. Nekem is ilyen az egyik autóm, pedig nem kicsi motor van benne.

Vagy lassan, de finoman tudsz elindulni, ha gyorsan kellene kihajtani pl egy kereszteződésből, akkor van baj, hogy lefulladsz.

Próbáld meg azt, hogy mielőtt elkezdenéd nyomni a gázt miközben engeded fel a kuplungot, egy kis gázfröccsöt adj neki és tartsd a gázt és nyomhatod neki, utána lesz elegendő nyomatéka. Az újabb autók jobban korrigálják a fordulatszám esést, mint egy idősebb.

Gondolom mikor hideg az autó, akkor nem fulladsz le , csak ha bemelegedett. Van autó, mivel könnyű elindulni és van olyan is, amivel nehezebb. Sok mindentől függ.

2023. dec. 19. 11:58
 26/29 anonim ***** válasza:
16%
Vegyél automatát.
2023. dec. 19. 13:03
 27/29 A kérdező kommentje:
#26: persze, tegnap vettem ezt az autót, de még a héten gyorsan le is cserélem automatára, köszi a tippet
2023. dec. 19. 13:08
 28/29 anonim ***** válasza:
44%
Szívesen.
2023. dec. 20. 08:11
 29/29 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki, hogy kezdek ráérezni erre a gáz-kuplung használatra. Ma már csak egyszer sikerült lefulladnom, de ahogy utána beindítottam már indultam is :D

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

És Boldog Karácsonyt! :)

2023. dec. 20. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!