Ez a bukás jogos volt vagy nem volt jogos? (B kategória)
Jogos.
Ha kötelező haladási irány van a kereszteződésben, akkor tilos megfordulni.
(Kivéve ugye ha a tábla külön engedi a visszafordulást:
[link] )
#3: De, ez egy teljesen alap szitu volt. Ez egy tisztán elvi hiba volt, a kérdező nem tanulta meg a kreszt elég alaposan. Akár az elméleti vizsgán is lehetett volna ez a kérdés, hogy "megfordulhat-e az alábbi kereszteződésben?".
Kérdező:
Én a helyedben átnézném az egész elméletet.
Nem kell savazni a kérdezőt, arról nem ő tehet, hogy az elméleti vizsga valóban könnyű, és mint a kérdéséből kiderült, nem ismerte a szabályt.
Tanul az esetből, jobb esetben még a KRESZ könyvet is előveszi.
Sok kérdés kapcsán leírtam már, hogy a KRESZ vizsgán kevés "valahogy átmenni", nem ott lesz a lényeg, hanem a gyakorlatban, amikor a KRESZ tudást alkalmazva, egyedül kell döntéseket hozni.
A KRESZ nem tudásának nem az a legnagyobb hátránya, hogy megbukhat a forgalmi vizsgán egyetlen hiba miatt, jó az, ha tisztában van vele, hogy mi is a szabály, és akkor azzal is tisztában van, hogy megszegte, vagy éppen nem szegte meg.
Nem mindennapi eset, de voltak már olyan helyzetek, amikor a szabály ismeret miatt maradt el a büntetés, balesetnél meg alapvető, hogy biztosan tudja az illető, hogy ki hibázott, arra is vannak példák, amikor az egyébként vétlen vezetőt győzte meg a vétkes, hogy márpedig ott "nekem van igazam, ha rendőrt hívsz, azzal még rosszabb lesz"... utólag meg semmi esély megmásítani a beismerést.
Jogos, leírták, ott a kötelező hlaadási irány tábla.
Nem értem miért bagatelizálja el a válaszolók nagy része a dolgot. Ez tipikus olyan eset megint, hogy bebiflázni sikerült a kreszkérdéseket, de a gyakorlatban alkalmazni már nem megy.
Az oktatóval nem voltatok arra korábban? Amikor én csináltam a jogsit, akkor kb. minden utcát bejártunk sokszor a gyakorlati órák alatt, ahol a vizsgaútvonalak is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!