Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a bukás jogos volt vagy...

Ez a bukás jogos volt vagy nem volt jogos? (B kategória)

Figyelt kérdés
Az volt a lényeg hogy reggel itt Debrecenbe vizsgáztam, de sajnos megbuktam az végett mert, úgy fordultam meg egy ívben hogy mentem a Péterfia utcán és ott ugye a síneken keresztül kellett és ugye jobbra volt egy behajtani tilos és előtte volt egy kötelező haladási irány, és úgy fordultam meg hogy pont a kereszteződésben, de nem fordítottam a kormányt jobbra hanem ugye egyből balra tekertem a kormányt a síneken keresztül ugye szét néztem hogy nem e jön semmi de egyből ahogy átértem vagyis megfordultam azt mondta a vizsgabiztos hogy sajnos ez sikertelen mert, úgy fordultam meg hogy csak egyenesen mehettem volna és a kereszteződés után fordultam volna meg akkor nem lett volna bukás. Szerintetek jogos volt e bukásom vagy sem? Esetleg ti jártatok már így vagy nektek hogyan sikerült az első vizsgátok? Hanyadjára sikerült nektek és hogy ez mennyire nehéz a vizsga nagyon nehéz megcsinálni?

2023. dec. 11. 19:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Jogos.

Ha kötelező haladási irány van a kereszteződésben, akkor tilos megfordulni.

2023. dec. 11. 19:55
 2/16 anonim ***** válasza:
62%

(Kivéve ugye ha a tábla külön engedi a visszafordulást:

[link] )

2023. dec. 11. 19:58
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Jogos a bukás. Ez van. Becsületedre legyen mondva, nem alap a szitu! Kitartás, menni fog ez!
2023. dec. 11. 20:23
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
jogos jogsimegtagadás :)
2023. dec. 11. 20:44
 5/16 anonim ***** válasza:
83%
Igen, a kötelező haladási irány tábla nemcsak azt tiltotta, hogy jobbra lekanyarodj, hanem minden más irányba menetelt tiltott, mint ami azon a táblán volt. Ha az egyenes irányt mutatta, akkor balra sem szabad ott kanyarodni, márpedig ahol nem szabad balra kanyarodni, ott megfordulni sem szabad.
2023. dec. 11. 21:59
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Jogos
2023. dec. 11. 23:01
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

#3: De, ez egy teljesen alap szitu volt. Ez egy tisztán elvi hiba volt, a kérdező nem tanulta meg a kreszt elég alaposan. Akár az elméleti vizsgán is lehetett volna ez a kérdés, hogy "megfordulhat-e az alábbi kereszteződésben?".

Kérdező:

[link]

Én a helyedben átnézném az egész elméletet.

2023. dec. 11. 23:43
 8/16 anonim ***** válasza:
37%
Nem az a kérdés, hogy jogos volt-e a bukás, hanem az, hogy hogyan ülhet volán mögé olyan ember, akinek az elméleti vizsgán sem lenne szabad átmennie. Mondom én, hogy fejétől bűzlik a hal, azért van ennyi forgalmi bukás hiszti, mert az elméleti vizsga túl könnyű, és túl sok hibapontot lehet véteni a sikeres vizsgához.
2023. dec. 11. 23:45
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell savazni a kérdezőt, arról nem ő tehet, hogy az elméleti vizsga valóban könnyű, és mint a kérdéséből kiderült, nem ismerte a szabályt.

Tanul az esetből, jobb esetben még a KRESZ könyvet is előveszi.

Sok kérdés kapcsán leírtam már, hogy a KRESZ vizsgán kevés "valahogy átmenni", nem ott lesz a lényeg, hanem a gyakorlatban, amikor a KRESZ tudást alkalmazva, egyedül kell döntéseket hozni.

A KRESZ nem tudásának nem az a legnagyobb hátránya, hogy megbukhat a forgalmi vizsgán egyetlen hiba miatt, jó az, ha tisztában van vele, hogy mi is a szabály, és akkor azzal is tisztában van, hogy megszegte, vagy éppen nem szegte meg.

Nem mindennapi eset, de voltak már olyan helyzetek, amikor a szabály ismeret miatt maradt el a büntetés, balesetnél meg alapvető, hogy biztosan tudja az illető, hogy ki hibázott, arra is vannak példák, amikor az egyébként vétlen vezetőt győzte meg a vétkes, hogy márpedig ott "nekem van igazam, ha rendőrt hívsz, azzal még rosszabb lesz"... utólag meg semmi esély megmásítani a beismerést.

2023. dec. 12. 06:43
 10/16 anonim ***** válasza:

Jogos, leírták, ott a kötelező hlaadási irány tábla.

Nem értem miért bagatelizálja el a válaszolók nagy része a dolgot. Ez tipikus olyan eset megint, hogy bebiflázni sikerült a kreszkérdéseket, de a gyakorlatban alkalmazni már nem megy.

Az oktatóval nem voltatok arra korábban? Amikor én csináltam a jogsit, akkor kb. minden utcát bejártunk sokszor a gyakorlati órák alatt, ahol a vizsgaútvonalak is voltak.

2023. dec. 12. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!