Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek az autók...

Mi a véleményetek az autók gumijába nitrogén gáz használatáról levegő helyett? Vannak-e itt olyanok, akiknek van vele tapasztalata?

Figyelt kérdés

#autógumi #nitrogén gáz #gumik töltése gázzal
2023. dec. 5. 20:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

#20: a gumis is nitrogénnel töltötte fel, csak volt benne egy kis oxigén is, ez a tuti recept.

a benzinkúton is ezt a speckó gazkeveréket rakom bele.

2023. dec. 6. 18:49
 22/27 A kérdező kommentje:
Igen; felétek sok benzinkúton lehet nitrogénnel tölteni az autógumikat ingyen. Palackról töltik vagy ott helyben állítják elő?
2023. dec. 6. 18:56
 23/27 anonim ***** válasza:
#22: helyben
2023. dec. 6. 20:00
 24/27 anonim ***** válasza:
Ez már kabaré :)
2023. dec. 7. 22:22
 25/27 anonim ***** válasza:

Én is egy nitrogén alapú spéci gázkeveréket használok. A nitrogén mellett argon és más nemesgázok is vannak benne.

Nagyon jól rugózik és a tapadás is hihetetlenül jó.

Egyszer kipróbáltam, hogy milyen a gázkeverék nélkül és hát borzalmas volt, majd kirázta a fogtömésem. Azóta csak gázkeverékkel fújt abroncsokat használok.

2023. dec. 7. 22:31
 26/27 anonim ***** válasza:

ja és kerdező még azt is észrevettem, hogyha ezt a nitrogén-oxigén mixet 8 barral nyomják bele a kerékbe, akkor sokkal puhább lesz a rugózás, mert összetörnek a levegőrostok a nagy nyomástól, es a zaj is kisebb lesz emiatt, mert a gumiban levő összetört levegő nem vezeti olyan jól a hangot.

Ezt kérd legközelebb a gumisnál, rögtön összekacsintatok majd, mint két bennnfentes, szerintem kedvezményt is kapsz majd.

2023. dec. 7. 22:34
 27/27 A kérdező kommentje:
De azért gondolom, hogy ha neked valami beválik, akkor nyugodt szívvel használod és nem idegesít, ha félbolond véleményeket kapsz olyanoktól, akiknek tapasztalatuk nincs vele!
2023. dec. 9. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!