Mi a véleményetek az autók gumijába nitrogén gáz használatáról levegő helyett? Vannak-e itt olyanok, akiknek van vele tapasztalata?
Európában nem jellemző hogy a 40-50 fokos aszfalton annyit tágul a levegő normál üzemi nyomásra fújt gumiban, hogy eldurranjon.
Meg tulajdonképpen beleszól a futómű csillapításába, ha bekorlátozod vele a lengéscsillapítót bizonyos helyzetben még tapadást is veszíthetsz. De sosem mentem még ilyen autóval, nincs tapasztalatom, csak hangosan gondolkozom. :D
Azért kipróbálnám. Mennyire jellemző hogy a gumisoknál van sűrített nitrogén?
Nem korlátozza a lengéscsillapítót semmiben! Azt magára az érzésre mondtam, hogy olyan finom, lágy lesz a guminak a rugózása, mintha lengéscsillapítót cseréltél volna. Nem azt mondtam, hogy Magyarországon eldurranna, csak azt, hogy nincs nyomásingadozás, ami növeli a gumi élettartamát. Gondolj csak arra a lufira, amit felfújsz és leengedsz és sokszor megcsinálod, akkor elnyúlik, elvékonyodik és vége..
Sajnos nem nagyon jellemző.. A gumisomnak sincs már, ahol mindig is töltettem, mert azt mondja, hogy nem keresi senki, szinte csak én vagyok, aki kérem. Nitrogén gázt kell keresni.
Repülőgép és versenyautó kerekekben van értelme, mert azok eléggé felmelegedhetnek és ilyenkor jó, ha nincs benne oxigén.
Az öregedés lassítása elméletben jól hangzik. A gyakorlatban én még sohasem hallottam olyat, hogy egy gumit kidobtak volna azért, mert belülről elöregedett. Mire ez bekövetkezne, addigra valószínűleg már rég selejtezted kopás vagy külső öregedés miatt.
A lassabb nyomáscsökkenés valós dolog. De 1-2 havonta amúgy is kéne ellenőrizni a nyomást.
Menettulajdonságokban kizárt, hogy érezhető különbség legyen. Amit leírsz, az inkább 'placebo-hatás" lehetett. Vagy a nitrogén előtt egyszerűen túl volt fújva.
A kérdező vagy idióta, vagy provokál. Be ne dőljetek már neki, hogy ő érzi a rugózási különbséget. Az meg külön baromság, hogy évekig nem kell így utánfújni. Mert? Betömi a nitrogén a lyukat?
Szerintem a kérdező olvasott valahol valamit arról, hogy a repülőgépek kerekét nitrogénnel fújják, de annak tűzvédelmi oka van. Ezt próbálja majmolni, de joga van hozzá. S ha már a gumisok szerint is (pedig azok már láttak pár kereket) is baromság, akkor kár erőltetni, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!