Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek az autók...

Mi a véleményetek az autók gumijába nitrogén gáz használatáról levegő helyett? Vannak-e itt olyanok, akiknek van vele tapasztalata?

Figyelt kérdés

#autógumi #nitrogén gáz #gumik töltése gázzal
2023. dec. 5. 20:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%

" 3 év alatt 500 ezer km-t tettem bele "

Hazudni azért tudsz rendesen.

2023. dec. 6. 05:38
 12/27 anonim ***** válasza:

Na ez hívják placebo hatásnak. :) Egészen biztos, hogy rugózásban nincs különbség. A nyomás sem állandó, a nitrogén szinte pontosan ugyanannyit hőtágul, mint az oxigén. Ami okozhat némi különbséget, az a nedvességtartalom. Ha nedves levegő kerül a gumiba, az hidegben kondenzálódhat, ami valóban okozhat nagyobb nyomáscsökkenést. Ezt a kedvező hatást a levegő szárításával is el lehet érni.

A nitrogén molekulák nagyobbak, ezért valóban lassabban diffundálnak át a gumi anyagán, és nem lépnek vele reakcióba, belülről öregítve azt. Valós életben szerintem ez az egyetlen előnye. Ha tényleg 3-4000 Ft, akkor akár még meg is érheti.

2023. dec. 6. 11:33
 13/27 anonim ***** válasza:

Már mitől változna kevésbé a nyomás, meg mitől rugózna puhábban nitrogénnel?

A nitrogén pontosan ugyanúgy tágul hő hatására, tehát ugyanúgy változik a nyomása is, a hőmérséklettel arányosan, ahogy az oxigéné. Pontosan ugyanúgy összenyomható, tehát a rugalmasság an sem lesz különbség.

Ha 50 fok van, akkor le kell engedni a gumiból túlnyimás esetén. Teljesen mindegy, milyen gázzal van töltve.

Amúgy a levegő 78%-a nitrogén...

2023. dec. 6. 13:53
 14/27 A kérdező kommentje:

Látom elég nagy port kavart egyeseknél a téma! :)

Üzenem a kételkedőknek, hogy valóban 3 év alatt több, mint 500 ezer kilométert tettem bele az autóba. nem azt mondtam, hogy évekig nem kell ellenőrizni, hanem azt, hogy tavasszal tetettem fel a nyári gumit és azóta nem néztem guminyomást! Most megkapta a téli gumikat és tavaszig szintén nem kell ránéznem ) előfordulhat, hogy 2-3 tizedet csökken, de ez belefér.

Bizony, hogy sokkal lágyabb és komfortosabb a rugózása. ( leírtam azt is, hogy a Rally autómnál, de akár a Civic Type-R-emnél is nagyon lehetett érezni a különbséget, hiszen nem arról híres ez a két autó, hogy lágy lenne a rugózása! A "miértekre" csak annyit mondanék, hogy én a felhasználó vagyok és nem a feltaláló... Hajajj sok olyan dolgot használok, amit itt a hirtelen fizikusok megmagyaráznának, hogy miért nem működik!

2023. dec. 6. 16:54
 15/27 anonim ***** válasza:

#14: én mezei levegővel fújom, évente 1x kell belefújni pár tizedet szezon elején, amúgy évi max 2x rá szoktam azért ellenőrizni.

a rugalmasságos hülyeséget meg felejtsd el.

2023. dec. 6. 17:21
 16/27 anonim ***** válasza:
Amúgy trollocskám 500 ezer km alatt 10 garnitúra gumit elhasználsz, (de 3 év alatt nem tudsz ennyit menni) szóval a nyomáscsökkenést nyilván nem fogsz tapasztalni.
2023. dec. 6. 17:23
 17/27 A kérdező kommentje:

Mindennel úgy vagyok, hogy bízom a tapasztalatomban és annak jobban hiszek, mint a véleményeknek. ha megfigyelted, akkor itt véleményt csak olyanok írtak, akiknek nincs is tapasztalata a gázzal.

Tapasztalatnak jobban örülnék!

2023. dec. 6. 17:25
 18/27 anonim ***** válasza:

De van tapasztalatunk gázzal 78% nitrogénel es 21% oxigénnel járunk.

A 100% nitrogén pont ugyanúgy működik mechanikai értelemben.

Korrózió ellen hatásos, de egy festett lemezfelni vagy alufelni esetén ez teljesen mellékes.

2023. dec. 6. 17:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Én tiszta argonnal szoktam felfújni a kerekeket (hegesztő gép palackjából). Azóta a kátyúkat szinte nem is érzem a terepjáróm meg szinte átlebeg a sáron tőle :) A corgont is próbáltam, de az nem jött be.
2023. dec. 6. 17:41
 20/27 A kérdező kommentje:

A 16-osnak mondanám, hogy augusztusban volt 3 éve, hogy ez az autó nálam van és bizony 523.000km-t tettem bele! Hogy kerül egyáltalán szóba, hogy hány garnitúrát használtam el? Most azt fogod mondani, hogy azt állítottam, hogy egyetlen garnitúrával autóztam?

18#-as! Tehát továbbra is azt állítod, hogy gumisnál még nem töltetted Nitrogén gázzal a gumikat, de állítod, hogy van vele tapasztalatod? Értelmezgesd az általad írottakat és rájössz, hogy az alap kérdésre fals választ adtál!

2023. dec. 6. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!