Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudom, hogy laza a...

Honnan tudom, hogy laza a lánc a motoromon?

Figyelt kérdés

Nem látszik rajta,hogy kicsit is lógna,de azt hallottam,hogy lánccsere után pár száz km-rel megint meg kell feszíteni.

Olyat is olvastam,hogy akkor mondható már lazának,ha a láncot meghúzva a lánckeréken,az több,mint a fog feléig kihúzható,akkor laza.

Szerintem,ha addig ki lehet húzni,akkor már régen rossz.És ha megfeszítem mennyire kell feszesnek lennie?

A másik kérdésem,hogy mivel érdemes tisztítani a láncot,ami nem tesz benne kárt?

2010. okt. 21. 08:32
 1/2 anonim válasza:

nemszabad túl szorosra se húzni mert akkor meg könyen elszakad

aztmeg hogy laza e vagy nem....azt néha lehet hallani menet közben is ha ugrál a lánc

meg még meglehet ugyis nézni(én így szoktam)hogy a fogak közt elkezded húzgálni ha mozog(fölfele,oldalra) akkor húzd ha nemnagyon akkor még birja

2010. okt. 21. 16:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Keréken 1.5-1.5cm fel-le. DE! Ülj rá, és úgy állítsd, állíttasd be, vagy ültess rá veled megegyező súlyú vkit és te állítsd be. Rád bízom.. Ne csak a láncot, de a lánckereket, a láncvédő ívet is tisztítsd meg. Brigéciol megteszi, bár én most WM 111-el (Nyomdaipari hengermosó) mostam le és gyönyörű tiszta lett. Utána ne felejtsd el befújni spray-vel
2010. okt. 21. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!