Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hónapokig álló autó csapvízzel...

Hónapokig álló autó csapvízzel feltöltve?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy régebbi autóm, amibe nemrég sima csapvizet töltöttem ideiglenesen. Télre feltöltöttem volna rendes hűtőfolyadékkal, de meghibásodás miatt az autót indítani nem fogom, hónapokig, tavaszig állni fog.

A kérdésem az lenne, hogy így, hogy nem használom, nagy problémát okoz-e az, ha télen pl belefagy a víz, vagy ha úgy sincs indítva, nem probléma?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2023. dec. 3. 16:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jön egy erősebb mínusz, és egyetlen éjszaka alatt szétfagy a motor. Egyáltalán, hogy merült fel, hogy ha nem használod, nem fagy be?
2023. dec. 3. 17:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A jég térfogata nagyobb, mint a vízé. Annak az extra térfogatnak valahová terjeszkednie kell. Ha nincs hová, akkor majd utat tör magának.
2023. dec. 3. 17:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! És ha teljesen leengedem és üresen áll a rendszer? Indítani nem tudom az autót.

Köszönöm!

2023. dec. 3. 17:06
 4/12 anonim ***** válasza:
SZétnyomja a fagy.
2023. dec. 3. 17:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Úgy jó. De ne csak a hűtőből engedd le, a motorból is.
2023. dec. 3. 17:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Azért a mérnökök sem teljesen hülyék és gondoltak a hülyékre is (sorry).

Belefagy és kinyomja a jég a blokk oldalán található fagydugót/fagydugókat.

2023. dec. 3. 17:41
 7/12 anonim ***** válasza:

6. Jó esetben, első körben. Én azért nem kockáztatnék.

Meg a fagydugót visszarakni se mindig olyan egyszerű mutatvány, pláne ha a lendkerék mögöttit nyomja ki.

2023. dec. 3. 17:47
 8/12 anonim ***** válasza:
7: nyilván nem szabad fagyálló nélkül vagy leengedés nélkül így hagyni csak megemlítettem, hogy elvileg nem szabadna, hogy a motor repedjen szét mert ott vannak a fagydugók :D
2023. dec. 3. 17:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Az igaz , sajnos nem mindig menti meg a motort.

A hűtő, vagy akár a fűtőradiátor is szétfagyhat, azt nem védi semmi, és cserélni se jó móka.

Szóval jobb a békesség.

2023. dec. 3. 17:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mikor ráöntöttem, volt benne egy kevés fagyálló hűtőfolyadék. Szerintetek ha most öntök még rá keveset és így keverve van a víz- fagyálló hűtőfolyadék, kibírja a telet?

Köszönöm!

2023. dec. 3. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!