Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elöl tárcsafék hátul dobfékes...

Elöl tárcsafék hátul dobfékes a kocsim és ez nekem csalódás. Mivel nyugtassam magam, hogy jó ez így is ?

Figyelt kérdés

Ez egy 1.6 Ford és annyira nem vagyok elragadtatva attól, hogy hátúl dobfékes olyan rossz, gagyi érzés. Kéziféket nem is használom nehogy beragadjon reggelre. Nem néztem meg vásárláskor gondoltam 2000 után már mindegyik 4 tárcsafékes na meg persze 100 lóerő felett annak kell lennie, egyszer olvastam valahol.

Ciki a dobfék?

2023. nov. 29. 09:47
A kérdező szavazást indított:
Igen, nagyon ciki
Nem, nem ciki
14 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el, hülyeségen feszülsz fölöslegesen.
2023. nov. 29. 09:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Végül is csak az összes teherautón ez van(dobfék), vagy van valami közösség, ami kiközösít, ha dobfékes?

Azonkívül, hogy vagy 3x annyit bír, mint a tárcsafék, víz nem éri, olcsóbb, stb.

2023. nov. 29. 10:04
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
19%
Igénytelenség ilyen autót birtokolni😁
2023. nov. 29. 10:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tök felesleges ilyenen görcsölni, meg én nemhinném, hogy 100 lóerő felett kötelező lenne hátulra a tárcsafék, mert az inkább az autó tömegén múlik, nem a teljesítményén. Az én kocsimon is dobfék van hátul, és teljesen jó fog, csoportfórumban pár tárcsafékfanatikus kicserélte tárcsás hírdra, de semmivel se lett nekik jobb a fékhatás, mert a lényeg az elsőfékeken van.
2023. nov. 29. 10:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sosem volt kötelező 100 ló fölött, vannak 140-150 lovas autók is hátul dobfékkel. A dobfék egyébként nagyon jó, csak bizonyos tömeg fölött a személyautókban használt rásegítés nem elegendő a megfelelő fékerő kifejtéséhez. Teherautókban a levegő segít. Egyébként jóval szívósabb, kevésbé karbantartás igényes, hosszabb üzemidejű a dobfék, mint a tárcsafék. Mellesleg kevesebb fékporral jár, a felnit és a futómű elemeit sem keni össze.

A kézifék meg pont attól fog idővel befagyni, ha nem használod. Nem mozog a mechanika és összerohad, befagy. A dobfék erre is kevésbé érzékeny. 8 évig jártam dobfékes autóval, egyszer sem fagyott be a kézifék, kivétel nélkül minden parkolásnál behúztam időjárástól függetlenül.

2023. nov. 29. 10:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Debil vagy...?
2023. nov. 29. 10:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Lemezfelni+dísztárcsa, és senki nem tudja meg rajtad kívül.
2023. nov. 29. 10:39
 8/12 anonim ***** válasza:

"Kéziféket nem is használom nehogy beragadjon reggelre"

Ne aggódj, a tárcsafékes is be tud ragadni.

2023. nov. 29. 11:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja tényleg borzasztó kb 3-400.000km-t elmegy a dob egy pofa cserével a munkahenger filléres tétel egy nyereghez képest. A fék hatást meg az úgynevezett "mérnökök" méretezik a kocsihoz, szabványos és jó. Nincs mit izgulni.
2023. nov. 29. 11:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Versenyautókon kívül tök felesleges hátra a tárcsafék. Nem fogsz száguldozni, hogy számítson a teljesítménye, cserében sokkal többet bír, a dobot kb. soha nem kell cserélni. Nekem 500 ezer km van a kocsiban, gyári fékdob van fent és semmi baja, még mindig jó.
2023. nov. 29. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!