Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy reggel 7-8...

Miért van az, hogy reggel 7-8 között az ember le parkolja az autót egy 1 órás olajcserére, vagy bármi hasonló nem nagy volumenű munkára az autó szerelőnél és azok mindig délután zárás előtt 1-2-3 órával jelentkeznek maximum?

Figyelt kérdés
Nincs paranoiám, hogy biztos azzal megy ebédért vagy bármi, csak szimplán érdekel, mert nem értem miért nincs konkrét beosztás, hogy te hozd 7re és végzünk 9ig, te meg hozd 9-re és végzünk majd 13ig. Autószerelők válasza érdekelne főleg, hogy ez miért van. Köszi!

2023. nov. 17. 10:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen kevés az olyan szerviz ahol ennyire jól menjen minden. Én 5 év alatt találtam rá arra a szervizre ahol baromi korrektek ilyen téren, és nincs annyira messze. Ha azt mondják nekem hogy vigyem oda reggel 8 ra akkor úgy érjek oda hogy 7:50 re hogy a munkafelvételt is megtudjuk csinálni, papírozás, ez az amaz, és már 8 kor az autónak a műhelyben kell lennie és már áll is neki az a szerelő aki épp megkapja a feladatot.

Nálam ebből soha sem volt gond, mindig időbe neki álltak. Ha ismeretlen hiba miatt vittem oda, akkor mindig azt mondták hogy vigyem oda x időre, és diagnosztizálják, aztán sokszor mondják hogy ne rohanjak el, mert lehet 10 perc alatt megtalálják a hiba forrását és akkor ott meg is mutatják, és egyeztetünk a továbbiakról, sokkal gyorsabb, gördülékenyebb és egyszerűbb.

Persze ott is előfordul hogy megcsúsznak valamivel, volt olyan amikor odamentem 10 órára és mondták hogy egy kicsi türelmet kérnek mert tele a műhely 3 munkával is megcsúsztak a srácok de amint felszabadul egy szerelő már viszik is be és csinálják.

Ez így is volt.

Ha ilyen olajcserére viszem vagy valami rutinosabb munkára akkor úgy tudják hogy mi kell bele megrendelik előre, és amint odaérek már állnak is be a szabad helyre és csinálják is.

2023. nov. 17. 12:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Nagyon szervizben külön személyzet van erre... Ahol 1-2 fő szerel, ott nincs kapacitás mindig telefonon lógni. Reggel átvétel és felmérés, rendelés, aztán nap közben befut az alkatrész, délután szerelés befejez. Aztán kimosakodni, és szépen telefonálgatni, érkező ügyfeleknek autó átad, pénz beszed. Nyakig olajosan sokan fel sem veszik a telefont nap közben, csak reggel meg munka végén.
2023. nov. 17. 14:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Mert szeretnek túlvállalni is, ezzel azt biztosítják, hogy egy percig se maradnak meló nélkül. Illetve minden második autónál a tervezett egy órás szerelésből lesz 3-4-5 óra, mert egy csomó nem tervezett probléma beesik.

Ezelőtt 5 évvel még én is ott haverkodtam a szerelővel a műhelyben és az autóm alatt voltam amíg cserélte az olajat. Mostmár be sem engednek a csarnokba abban a szervízben. Az autóm is idősebb lett, már minden szervíz egy napba telik, annyi gond előjött :)

2023. nov. 18. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Lehet itt kertelni jobbra-balra, de a lényeg, hogy ne vidd máshová.

Tudják úgyis, hogy örülsz, ha egy helyre "lepakolhattad" verdádat.

2023. nov. 19. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!